Vi nærmer oss Cannes-festivalen, og som vanlig spekuleres det livlig i hvilke filmer som blir plukket ut til det offisielle programmet som går mellom 16. og 27. mai.

I år smalt det litt ekstra, da en tullebukk publiserte en falsk aprilsnarrsliste med filmer som tross alt ikke var helt utenkelig at kunne dukke opp.

Mange gikk rett på limpinnen. De meldte om filmer fra blant andre Terrence Malick og David Cronenberg, i tillegg til den allerede annonserte åpningsfilmen «Moonrise Kingdom» fra Wes Anderson, der blant andre Bruce Willis og Edward Norton er å finne på rollelista.

Festivaloverhode Thierry Fremaux, som årlig plukker ut gullkorn fra rundt 2000 produksjoner fra hele verden, gikk raskt ut og avfeide listen som reinspikka tøv.

– Det vil alltid være spekulasjoner rundt Cannes-filmene – og det irriterer alltid regissørene. Det er ganske lett å sette sammen en liste basert på alle de flotte filmene som produseres verden rundt, ved å se på store regissører og lanseringsdatoer, sa festivalsjef Gilles Jacob til AFP denne uka, ifølge Yahoo.

– Selvfølgelig vil noen av filmene som nevnes i slike sammenhenger dukke opp i Cannes. Men utvalget vårt er mer enn bare det: Det handler også om oppdagelsene, førstefilmene, folk som aldri har vært der før, sa Jacob videre.

Ifølge årets juryleder, den italienske regissøren Nanni Moretti (som vant gullpalmen for «Sønnens rom» i 2001) vil det også dukke opp overraskelser i årets program.

Tidligere denne måneden sa han til AFP at han ville «lete etter filmer som fortsatt klarer å overraske meg, ikke den type filmer jeg har sett 5000 ganger tidligere.»

I morgen slipper festivalen den offisielle listen over de tjueognoe filmene som får plass i hovedprogrammet. Da presenteres også Un certain regard-filmene av Tim Roth, som leder juryen for det ofte vel så spennende sideprogrammet.

Skal vi også tippe litt, kanskje?

Åpningsfilmen er som sagt «Moonrise Kingdom», som vi, i likhet med mange andre, tror kan være en godbit. Ifølge den franske avisa Le Figaro er det nesten sikkert at «Therese Desqueyroux» fra den nylig avdøde franske regissøren Claude Miller står på programmet (OPPDATERT: Denne filmen ble i kveld bekreftet som avslutningsfilm). I tillegg har David Cronenbergs «Cosmopolis» fransk premiere rundt den 17. mai, noe som er et gaaanske sikkert tegn på at filmen også kommer til Cannes.

Så har vi «Rust & Bone», som vi nylig skrev om. Regissør Jacques Audiard fikk stor Cannes-oppmerksomhet med sin siste film «A Prophet», og blir etter alt å dømme med også i år.

Når Ken Loach nå kommer med filmen «The Angel’s Share» er det også ganske trolig at den blir med. Med hele 16 tidligere Cannes-filmer på samvittigheten, er han nesten selvskreven også i år.

En av våre koreanske favorittregissører, Park Chan-wook (som for alvor slo gjennom i vår del av verden med «Oldboy» og de påfølgende to filmene i hans hevntrilogi) håper vi også får innpass med sin engelskspråklige thriller «Stoker» med blant andre Nicole Kidman.

«On the Road», basert på Jack Kerouac-boka med samme navn, med Kirsten Dunst, Kristen Stewart og Viggo Mortensen, har release i slutten av mai og blir også ofte nevnt.

James Gray er ingen enorm filmskaper i USA, men har vært i Cannes med sine to siste filmer. Hans kommende «Low Life», med Marion Cotillard og Joaquin Phoenix, tar for seg historien om en kvinnelig immigrant som lures inn på burleskscenen.

To filmer som kanskje kan dukke opp om de blir ferdig i tide, er Paul Thomas Andersons «The Master» og Michael Hanekes «Amour». Vi krysser fingrene.

Så har du jo alltids Woody Allen, da, som er aktuell med sin «From Rome with Love» med Ellen Page, Roberto Benigni, Penelope Cruz og vår nye favoritt Greta Gerwig. Vi tror kanskje også at den dukker opp i Cannes, men kanskje ikke i selve konkurransen.

Den som lever til i morgen får se!