Endelig kommer det litt mer informasjon om Joachim Triers fjerde spillefilm, som kommer etter internasjonal suksess med «Reprise», Cannes-deltakelse for «Oslo, 31. august» og internasjonalt stjernegalleri i «Louder Than Bombs».

Da prosjektet fikk utviklingsstøtte fra Norsk Filminstitutt i 2015 ble det kjent at prosjektet har tittelen «Thelema», et tittel som sender assosiasjonene i retning mystikeren Aleister Crowley.

Nå melder Screen Daily at Triers faste produsent Thomas Robsahm i Motlys, sammen med franske, danske og svenske ko-produsenter, jobber med å selge inn filmen til internasjonale distributører på filmfestivalen i Cannes.

De omtaler filmen imidlertid som «Thelma», noe som selvsagt kan være en liten misforståelse (oppdatert: Robsahm bekrefter på Facebook at filmen heter «Thelma»). Uansett er det åpenbart at dette representerer et helt ny retning for regissøren – filmen omtales nemlig som en «romantisk, overnaturlig thriller om en ung kvinne som er uvitende om at hun besitter sterke krefter».

Det høres ut til å ligge nærmere franchiser som «Twilight» og «Divergent» enn melankolske dramaer med referanser til fransk nybølgefilm, men før du blir for overrasket minner vi om at Trier aldri har lagt skjul på sin forkjærlighet for kommersielle blockbustere.

– Dette bemerkelsesverdig konstruerte og spenningsfylte manuset har en original vri på sjangermateriale, uten å miste noe av Triers unike og personlige stemme. Filmen vil bli Triers mest visuelt ambisiøse til dags dato, med slående spesialeffekter, siteres Robsahm på.

Screen Daily slår også fast at filmen skal spilles inn i Oslo og at det skjer allerede til høsten, med sikte på premiere på vårparten neste år, og i Norge på Halloween! Altså i oktober.

Den er også støttet av det danske filminsituttet, Copenhagen Film Fund and Media og Europarådets filmfond Eurimages.

Det har foreløpig ikke lyktes oss å få telefonisk kontakt med noen av de involverte der nede på Rivieraen.