At Joachim Trier, regissør av «Reprise» og «Oslo, 31. august», planlegger en engelskspråklig film kalt «Louder than Bombs» har vært kjent en stund.

Nå har noen flere detaljer om prosjektet kommet ut, takket være et intervju Motlys-produsent Sigve Endresen har gjort med Cineuropa.

Her kommer det fram at Motlys og Trier jobber sammen med det amerikanske produksjonsselskapet Bona Fide Productions, som tidligere har vært med på indiesuksesser som «Little Children» og «Little Miss Sunshine». Innspilling planlegges til høsten, med amerikansk premiere tidlig i 2013.

– Trier holder på med å ferdigstille manus nå, mens vi diskuterer skuespillere, innspillingssteder og gjør klart budsjettet, sier Endresen.

Så skal man selvfølgelig alltid ta forbehold – det var for eksempel opprinnelig planlagt at «Louder than Bombs» skulle lages før «Oslo, 31. august», men slik ble det altså ikke.

Også «Louder than Bombs» er skrevet sammen med Triers faste partner Eskil Vogt. Lite er kjent om handlingen, men man vet at filmen følger en familie på vestkysten, og viser hvordan en hendelse tolkes ulikt av de forskjellige familiemedlemmene.

Vi gleder oss til å høre mer om hvilke amerikanske skuespillere som Trier & co. kommer til å caste, da vi har hørt spennende rykter om at fintfolk har uttrykt ønske om å jobbe med den norske regissøren.

– Vi skal finne de riktige skuespillerne, de skal ha tid, så den sjongleringen der er ganske interessant og spennende. Det ser ganske lovende ut nå, har Trier tidligere uttalt til VG.

Spør du oss har «Oslo 31. august» brukt altfor lang tid på å komme ut på dvd/vod, men 21. mars skjer det omsider. Seinere i vår skal den også ut på kino i USA.