Innspillingen av Joachim Triers «Louder Than Bombs» foregår fremdeles i New York, og vi kaster oss over all info vi kan få om dette etterlengtede prosjektet – uansett hvor smått det måtte virke.

Dette er tross alt Triers debutfilm på engelsk, og en film det knytter seg store forventninger til både her til lands og internasjonalt.

Gothamist har i dag bilder og info om at filmskaperne har omskapt deler av Red Hook (et område i Brooklyn) for å få det til å likne på Gaza.

Det innebærer åpenbart å klistre opp noen palestinske flagg og generelt få området til å framstå som litt slitent:

ga1

Hvorfor Gaza? Vel, som mange av dere husker følger «Louder Than Bombs» familien til Laura –  en avdød og hyllet krigsfotograf (som vi antar skal spilles av Isabelle Huppert).

En planlagt utstilling av Lauras fotografier gjør at eldstesønn Jonah (Jesse Eisenberg) føler seg nødt til å vende tilbake til barndomshjemmet for første gang på lenge.

Det er da en ubehagelig sannhet som altfor lenge har blitt holdt skjult tvinger seg frem i lyset.

Foruten  Eisenberg og Huppert har også folk som Gabriel Byrne, Amy Ryan («Gone Baby Gone») og David Strathairn («Good Night and Good Luck») roller i filmen.

Det er foreløpig ikke kjent når «Louder than Bombs» får premiere, men vi tipper den times opp mot en av de store festivalene til neste år.