I januar ble det kjent at «Kon-Tiki»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg hadde takket ja til sin første store Hollywood-film, «Spectral».

Filmen ble beskrevet som en «moderne Ghostbusters» og en «overnaturlig Black Hawk Down», og skulle handle om en gruppe spesialsoldater som må bekjempe spøkelser som har tatt over Manhattan – potensialet for en franchise var visstnok absolutt tilstede.

Nå kan vi imidlertid se langt etter en norsk vri på denne historien, ettersom Rønning og Sandberg ifølge Deadline har takket farvel til hele jobben.

Duoen hadde opprinnelig skrevet en avtale som bandt dem til å skulle regissere denne filmen som sitt neste prosjekt. Nå har tidsfristen for avtalen løpt ut, uten at filmen er påbegynt – og dermed er filmstudioet Legendary nødt til å se seg rundt etter noen andre til å styre skuta.

Ifølge Deadline følte regissørparet at filmmanuset trengte «litt mer krydder», samt at filmen behøvde en lengre utviklingsfase før innspillingen var planlagt å starte senere i år. Så god tid hadde åpenbart ikke den omstridte Legendary-sjefen Thomas Tull.

Dette er for øvrig ikke den eneste Hollywood-filmen som Rønning og Sandberg er blitt nevnt i sammenheng med den siste tida – gutta er fortsatt hete poteter etter Oscar-nominasjonen til «Kon-Tiki».

Nå hopper de derfor kanskje videre til filmen om den franske gentlemanstyven Arsène Lupin, som de to vært nevnt som «høyaktuelle» til å regissere?