I høst ble det kjent at regissør-radarparet bak to av norsk filmhistories største publikumssuksesser, «Max Manus» og «Kon Tiki», skiller lag for å jobbe på hver sin kant.

Mens Espen Sandberg vender nesa hjemover for å lage den store filmen om Roald Amundsen, fortsetter Joachim Rønning Hollywood-eventyret som startet da de to barndomskompisene fikk lage den femte «Pirates of the Caribbean»-filmen (premiereklar i mai).

Nå avslører Deadline at Rønning ikke bare skal lage film om den bibelske legenden Metusalem, med Tom Cruise som mulig hovedrolleinnehaver:

Han sysler også med en science fiction-film som han har skrevet sammen med broren sin – den litt mindre kjente reklamefilmregissøren Andreas Rønning, en mann som ifølge produksjonsselskapet Kandidat har laget hundrevis av Rema 1000-reklamer (!) og på brorens instagram tar seg en nonchalant sigg i strandkanten som om det er ingens business.

My brother in #malibu 🌕

A photo posted by Joachim Rønning (@joachimronning) on

Filmens produsent er blockbuster-skaper extraordinaire, Jerry Bruckheimer («Beverly Hills Cop», «Flashdance», «Top Gun», «The Rock», «Con Air», «Armageddon», «Bad Boys», «Pirates of the Caribbean» og så videre).

Dette kommer til overflaten nå fordi Paramount Pictures har sikret seg førsteretten til filmen, sikkert for en pen sum. Tittelen er «Origin» og prosjektet omtales av det amerikanske bransjenettstedet som en contemporary big-scale high concept science fiction premise with franchise potential (på norsk: digert, og med seriepotensiale).

Apropos opprinnelse: Rønning er ifølge Deadline fortsatt tilknyttet et prosjekt vi omtalte for snart tre år siden, om julenissens ukjente forhistorie som viking – «Winter’s Knight».