Så; i går ble det kjent at regissør Joachim Rønning gjenforenes med «Pirates of the Caribbean»-produsent Jerry Bruckheimer på en storslagen science fiction-film som Paramount Pictures har kjøpt førsteretten til.

«Origins» forfattes av Hollywood-nordmannen selv sammen med sin yngre bror Andreas, til daglig reklamefilmregissør.

Vi fikk tak i sistnevnte i går for en kort prat som avslørte at science fiction-filmen – som ifølge Deadline har potensiale til å bli en hel serie filmer – ikke er den eneste brødreparet har på blokka.

– Jeg har skrevet lenge og holder på med masse ting, men for min del, er dette det første prosjektet som har landet, hvertfall i den størrelsesordenen. Sammen med Joachim har jeg flere ting i utvikling, sier Andreas Rønning (41).

70-talls

Han omtaler det nøkternt som «spennende» at et av verdens største filmselskaper, og kanskje verdens fremste produsent av blockbustere, har trua på en to-siders pitsj de to har kokt sin filmidé ned til. Men noen flere detaljer om hva «Origin» handler om, kan han av åpenbare årsaker ikke røpe.

– Jeg kan si så mye som at vi skriver en film vi har lyst til å se selv.

Joachim har snakket mye om sin inspirasjon fra klassiske eventyr- og actionfilmer fra barndommen – «Star Wars», «Indiana Jones»…?

– Joda, og dette er samme ulla. Vi vokste jo opp med den samme samme VHS-samlinga, så det er klart det kommer mye derfra. Du kan gjerne nevne «Nærkontakt av tredje grad» også. Klassisk 70-talls historiefortelling blir aldri feil, sier Andreas, som på nittitallet var produksjonsassistent for broren og tidligere har laget flere musikkvideoer (denne skaffet ham i 2007 en Spellemannpris).

Kranglet ikke om regi-jobben

– Det var slik jeg fikk «kortfilmsalibiet» mitt, men å jobbe med musikkvideoer er tunge løft på små budsjetter og ikke noe jeg holder på med lenger. Det reklamejobber som har gitt meg muligheten til å skrive litt, sier han.

Imens har som kjent broren slått seg opp som filmskaper sammen med barndomskompisen Espen Sandberg – allerede i 2006 var de i USA og lagde westernkomedien «Bandidas» med Penélope Cruz og Salma Hayek i hovedrollene. 

I 2008 la de ned blåprinten for den moderne norske kinofilm-suksessen med «Max Manus» og i 2012 ble de Oscar-nominert med «Kon Tiki». I mai kommer duoens comeback-film for det amerikanske studiosystemet, «Pirates of the Caribbean 5», og i høst ble det kjent at Joachim Rønning var tilknyttet en filmatisering av Metusalem-legenden med Tom Cruise som mulig hovedrolleinnehaver.

Det har derfor ikke vært noen krangling mellom brødrene om hvem som skulle selges inn som regissør på «Origin».

– Det hadde nok blitt en annen vei til målet hvis det var jeg som skulle regissert. Joachim har en helt annen tyngde i dette systemet – det er ikke noe å lure på, slår Andreas fast.