I mai starter Joachim Rønning opptakene til sin første film siden «Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge», som seilte inn på topp ti-lista over fjorårets mest-tjenende kinofilmer. Det er «Maleficent 2», der Angelina Jolie gjentar rollen som den onde stemora til Tornerose.

Nordmannens neste prosjekt etter det blir en selvforfattet science fiction for det uavhengige studioet Media Rights Capital (MRC), som står bak «House of Cards» og hadde stor suksess med actionfilmen «Baby Driver» i fjor og den sjuende «Fast & Furious»-filmen i 2015, skriver The Hollywood Reporter (som for øvrig er eid av MRC).

Det dreier seg ikke om det tidligere omtalte ««Origins», som Rønning skal gjøre for mega-produsent Jerry Bruckheimer og Paramount Pictures, men nok en scifi-fortelling regissøren har kokt opp sammen med broren Andreas Rønning.

Andreas Rønning.

Ikke noe er kjent om prosjektet annet enn at tittelen er «Here There Be Monsters» og at det blir Rønnings tredje prosjekt etter «Kon Tiki» og «Pirates…» som på en eller annen måte utspiller seg i det våte element. For ordens skyld: Dette ble annonsert før en annen science fiction-film med dugelige mengder H2O gikk hen og vant de mest prestisjetunge Oscar-prisene i natt.

For våre lesere kommer det selvsagt ikke som noen overraskelse at det kommer flere filmer fra brødreparet fra Sandefjord – Andreas, som selv har regierfaring blant annet fra prisvinnende musikkvideoer, røpet for oss i fjor at de har en rekke prosjekter i utvikling sammen.