Det begynner en stund siden vi hørte nytt om den planlagte filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen» nå.

Martin Scorsese var tilknyttet prosjektet som regissør en stund, men hoppet på flere andre filmprosjekter – blant annet «The Wolf of Wall Street» og «Silence», og nå bekrefter også Scorsese at han ikke får tid til å ta oppdraget med å regissere «Snømannen».

– Beklager, men jeg har ingen kapasitet til å regissere «Snømannen». Men jeg skal være produsent. Og blir tett på prosjektet, sier han i et intervju med Bergensavisen.

At Scorsese ikke blir involvert som regissør kan vi leve med, forutsatt at et annet spennende reginavn venter i kulissene.

Litt verre er det å svelge at filmen definitivt ikke vil bli laget i Norge.

– Jeg må beklage der også, men vi har flyttet filmen fra Norge til Midtvesten i USA. Av praktiske grunner. Men jeg skulle gjerne filmet i Norge, sier han til BA.

Dermed får ikke Norge vår «The Girl with the Dragon Tattoo», som David Fincher spilte inn i Sverige – til tross for at byråd Hallstein Bjercke (V) etter sigende jobbet hardt for å få det til. Han inviterte blant annet Scorsese til Norge for å snakke mulige løsninger.

Dette gir i hvert fall vann på mølla til store deler av norsk filmbransje, som ønsker seg statlige incentivordninger for å sikre at flere utenlandske spillefilmproduksjoner blir lagt til landet.

Working Title Films kjøpte rettighetene til filmen våren 2011, mens Scorsese ble offentliggjort et par måneder seinere.

Jo Nesbø har i henhold til avtalen med Working Title siste ord når produksjonsselskapet nå må ut å finne en ny regissør til filmen.

Forfatter Jo Nesbø.
Forfatter Jo Nesbø.