Med «I Am Victor» har Jo Nesbø gjort et kvalifisert forsøk på å komme seg inn i amerikansk tv-industri.

Han har produsert og skrevet rammehistorien til en serie om en briljant skilsmisseadvokat (spilt av John Stamos), og i fjor høst bestilte NBC en pilotepisode. Var NBC fornøyd, kom de til å bestille en hel sesong som kunne sendes på tv på et seinere tidspunkt.

Nå har NBC offentliggjort en rekke av pilotene de ønsker å plukke opp, og «I Am Victor» er – dessverre for Nesbø-tilhengere – ikke blant dem.

MEN: Ifølge Deadline er ikke alt håp ute for serien – «I Am Victor» trenger ikke nødvendigvis ende på skraphaugen der dusinvis av piloter ender opp hvert år. NBC har nemlig ikke definert prosjektet som «dødt», og ønsker å gjøre endringer i formatet for så å ta en ny vurdering seinere.

Dette er ikke en uvanlig framgangsmåte, og endringer kan for eksempel handle om å prøve andre skuespillere eller gjøre justeringer i manus.

Derimot har NBC bestilt serier av pilotene «The Night Shift», fra «Freaks and Geeks»-forfatter Gabe Sachs, thrilleren «The Black List» med James Spader og og komedien «Welcome to the Family».

NBC har også kansellert «The New Normal» og «Smash» (vist på TV3 i Norge), men har noe mer overraskende valgt å bestille 13 nye episoder av «Community». Til tross for at mange mener den kreative kraften har forsvunnet fra serien etter at showrunner Dan Harmon fikk sparken.

Sjefene i ABC hadde også en travel dag i går.

Blant annet har de bestemt – ikke særlig overraskende – å gi grønt lys til «Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D», og slapp samtidig det første bildet fra serien:

Joss Whedon har skrevet og regissert pilotepisoden, og ABC vil sende første teaser allerede til helgen.

Tipper mange av våre lesere også gleder seg over at «Nashville» får en ny sesong, mens «Happy Endings» er kansellert (produsent Sony prøver imidlertid å finne en annen distributør for serien).

ABC har bestilt 12 nye serier totalt, og blant dem vi ser aller mest fram til å sjekke ut er «Super Fun Night» med Rebel Wilson.

For øvrig melder også Deadline at CBS har takket nei til Shawn Ryans «Beverly Hills Cop», som de fleste regnet med var sikker på å skulle bli plukket opp.