Forfatter Jo Nesbø er et hett navn i amerikansk film- og tv-industri, noe både den amerikanske suksessen til «Hodejegerne» og den planlagte filmatiseringen av «Snømannen» på alle måter understreker.

Nå er han også i ferd med å utvikle en egen tv-serie for NBC sammen med Katie Jacobs, som også var blant produsentene på «House» og  CBS-serien «Century City» (som kun fikk ni episoder før den ble kansellert).

Serien skal hete «I Am Victor», og seriens tittelfigur kan ifølge Deadline beskrives som «House som skilsmisseadvokat».

Nesbø selv skal være med å skrive serien, sammen med Mark Goffman – en særdeles merritert manusforfatter som også har skrevet flere episoder av «Presidenten», «Studio 60 on the Sunset Strip» og «White Collar».

Veldig spennende!

Det er uvisst når serien eventuelt kan gå i produksjon, og følger man vanlige prosedyrer her vil vel NBC se en pilotepisode før de bestemmer seg for om de vil sende serien, og eventuelt hvor mange episoder.

For øvrig vant studioet Warner Bros. i forrige uke en budkrig om filmrettighetene til Nesbøs kommende roman med den engelske tittelen «The Son», som kommer ut i 2014.

Dette er etter sigende en krimroman uten Holes faste politihelt Harry Hole.

Og som ikke det er nok: Nesbø har også solgt rettighetene til en tv-serie til NRK, kalt «Okkupert».

Dette er ikke noe periodedrama og heller ikke basert på noen av Nesbøs eksisterende bøker, men foregår i en fiktiv framtid der russerne har tatt kontroll over Norge og norsk oljeøkonomi.

– Det er en silkeokkupasjon. Hva skjer hvis folk beholder mesteparten av sine privilegier? Hva skjer med oss når vi mister demokratiske rettigheter som vi kanskje ikke er så opptatt av å bruke i dag? Det er slike spørsmål serien vil stille, og som karakterene må ta stillig til, uttalte Tone Rønning, prosjektsjef for ekstern drama og kultur i NRK, til Dagens Næringsliv i mars.