Vi har ventet på nytt om «Reprise»– og «Oslo, 31. august»-skaper Joachim Triers første engelskspråklige prosjekt, etterlengtede «Louder than Bombs».

Og med Cannes rett rundt hjørnet (der prosjektet garantert vil være til stede for å finne potensielle kjøpere), har Trier og produsentene omsider funnet det for godt å annonsere hvilke skuespillere som skal være med.

Screen Daily melder at Jesse Eisenberg, Isabelle Huppert og Gabriel Byrne har takket ja til de tre ledende rollene i familiedramaet.

– Jeg er utrolig lettet og glad over at jeg både får jobbe med noen av mine favorittskuespillere, men også at de passer så bra til rollene slik de er skrevet. Det er ikke lett å finne så talentfulle folk som også passer sammen som en familie, sier Trier til Comoyo Filter.

– De er alle tre veldig begeistret for manuskriptet, men jeg har mye å takke skuespillerne i «Reprise» og «Oslo, 31. august» for. Det er først og fremst skuespillerarbeidet i disse filmene som har gjort at jeg har fått så god kontakt med mange internasjonale skuespillere, sier Trier videre.

Isabelle Huppert.

Isabelle Huppert er jo en ekstremt erfaren skuespiller, som blant annet har vunnet to priser i Cannes (for «Pianolærerinnen» og «Violette – en gåtefull kvinne»). Jesse Eisenberg ble Oscar-nominert for «The Social Network», mens Gabriel Byrne blant annet har spilt i favorittfilmer som «The Usual Suspects» og «Miller’s Crossing».

Byrne har jo for øvrig jobbet med en norsk regissør tidligere, da han hadde en av rollene i Nils Gaups «Håkon Håkonsen».

Hva handler så «Louder than Bombs» om?

Ifølge bransjebladet skal Huppert spille en avdød og berømt krigsfotograf. Tre år etter dødsfallet finner hennes to sønner en avgjørende hemmelighet fra fortida hennes.

I likhet med «Reprise» og «Oslo, 31. august» er filmen også skrevet i samarbeid med Eskil Vogt.