Som skaperne av komiserien «Seinfeld» har Jerry Seinfeld og Larry David såklart legendestatus i moderne komihistorie.

Seinfeld selv hadde hovedrollen og var en av produsentene for serien, mens David skrev 62 av episodene i løpet av dens sju første sesonger (han var også inspirasjonen for karakteren George Costanza, spilt av Jason Alexander).

Til tross for at Seinfeld og David utvilsomt hadde et kreativt fruktbart samarbeid, har de ikke gjort mye sammen de siste årene. Men nå kan det skje ting.

I en spørsmål-og-svar-runde på nettsida Reddit i går fortalte Seinfeld at de to jobber med et mystisk prosjekt.

– Vi har skrevet et manus for en greie som du kommer til å få se til slutt, men jeg kan ikke avsløre hva det er akkurat nå. Alt jeg kan si er at det er stort, enormt, gigantisk. Til og med større enn denne Amazon-pakken, skrev han.

Hva er det Jerry Seinfeld snakker om? En ny komiserie? En film?

Det er i hvert fall usannsynlig at det er snakk om noen ny «Seinfeld»-reunion. De fire «Seinfeld»-skuespillerne hadde en særdeles vellykket metagjenforening i sesong sju av Larry Davids komiserie «Curb Your Enthusiasm», men Jerry Seinfeld har flere ganger i ettertid understreket at dette var en engangsgreie.

– Vi ville aldri gjort en tradisjonell gjenforening, det er ikke vår stil. Men noe som dette – noe litt mer fjollete og litt mer på siden – føltes riktig for oss, sa han til Entertainment Weekly.

Jerry Seinfeld svarte på spørsmål fra fansen i forbindelse med lanseringen av en ny sesong av hans webserie  «Comedians in Cars Getting Coffee», som er nøyaktig det tittelen beskriver det som: Et show der Seinfeld drikker kaffe og prater med andre komikere (som regel kompiser av ham).

Larry David har laget åtte suksessrike sesonger av «Curb Your Enthusiasm», men har ikke bekreftet at han orker å lage mer av serien. Vi kan bare krysse fingrene. 

Derimot har de to kanskje mer å bevise hvis det er et filmprosjekt det nå er snakk om – ingen av dem kan vel sies å ha mange suksessrike erfaringer på den fronten. Larry David har riktignok spilt hovedrollen i en Woody Allen-film («Whatever Works») og spilte hovedrollen og skrev en film for HBO tidligere i år («Clear History»), men har også et par ordentlige kalkuner på CV’en.

Jerry Seinfelds eneste store filmprosjekt var den animerte «Biefilmen» (2007) for DreamWorks.