Jerry Seinfeld er i et litt gruffete humør om dagen. Kanskje. For hvem vet? Ironi er vanskelig. I blant er den der. I blant ikke. Og på Twitter? Ekstra vanskelig å tyde!

Uansett, Uproxx melder at han på tirsdag tvitret følgende:

– Jeg tror «Lego Movie» har stjålet vitsen min om at Supermann har problemer med Green Lantern. Var det noen andre som fanga opp det?

Vitsen Seinfeld referer til er en episode av «Seinfeld and Superman»-reklamefilmene komikeren gjorde for kredittkortselskapet American Express for noen år siden.

I reklamefilmen er Supermann og Seinfeld på roadtrip gjennom ørkenen, og stopper et sted for å få en eldre dame til ta et fotografi av dem.

I stedet begynner hun å snakke om superhelten Green Lantern, som Supermann viser seg å ha et anstrengt forhold til.

– Er det ikke fantastisk hvordan den grønne lysstrålen kommer ut av ringen hans? Har du sett det?

Supermann, tydelig irritert, svarer:

– Joda, jeg har sett det. Kan du bare ta bildet?

Seinfeld fulgte opp tweeten med to til, hvor han vekslet mellom å si at han elsket filmen men savnet en historie, og avsluttet med en (muligens?) sarkastisk kommentar sammen med hashtaggen #legomymaterial:

– Jeg er glad de gjorde det, det var en morsom vits.

Selv om Supermann og Green Lantern ikke er perlevenner i Lego-filmen mener Uproxx-skribent Ashley Burns likevel at Seinfeld kan ha misforstått. Filmen er nemlig regissert av Phil Lord og Christopher Miller, som også har regien på «21 Jump Street».

Der spiller Channing Tatum og Jonah Hill en noe motsetningsfylt duo av politietterforskere, mens de to spiller henholdsvis Supermann og Green Lantern i Lego-filmen.

– Forholdet i «Lego Movie» mellom Channing Tatum og Jonah Hill later til å spille mer på forholdet deres i «21 Jump Street» enn noe annet. Seinfeld kan ha et poeng om at vitsene er like, men regelrett tyveri? Jeg håper virkelig han tuller, ellers er det temmelig smålig.

Komikeren gjorde forøvrig et lite «Seinfeld»-comeback under årets Super Bowl, da han dukket opp i en promosnutt for talkshowet «Comedians in Cars Getting Coffee», skrevet sammen med Larry David og med Jason Alexander i sin gamle rolle som George Costanza.

Fox tok kontakt med Larry og meg om å gjøre en eller annen «Seinfeld»-reunion til pausen, på grunn av tilknytningen til New York, sa Seinfeld til New York Times.