På en skala fra 1 til 10, hvor klar er du for at vi skal begynne å omtale «Pirates of the Caribbean 5» som «den norske pirat-filmen»?

Filmen som skal bli regissert av «Kon-Tiki»-gutta Joachim Rønning og Espen Sandberg ble i fjor utsatt på ubestemt tid. I et intervju fra Monte Carlo Television Festival tidligere i juni (via Slashfilm) sier produsent Jerry Bruckheimer at han håper å starte produksjonen i 2015:

– Et nytt eventyr med Johnny Depp, kaptein Jack? Forhåpentligvis starter vi produksjonen i løpet av et år, og det ser jeg fram til.

(Vi beklager autoplay!)

Filmen ble utsatt etter at Disneys andre, store, Bruckheimer-produserte blockbusterfilm med Johnny Depp i hovedrollen – «Lone Ranger» – tjente inn mindre enn de hadde håpet på i 2013.

Uansett hva Bruckheimer sier her, så er historien – som en gang het «Dead Men Tell No Tales» – enda ikke offisielt godkjent for produksjonsstart fra Disneys side.

«Pirates of the Caribbean 5» hopper i så fall over blockbusteråret 2015 og tar sin plass et sted (mest sannsynlig på sommeren) i 2016. Den siste versjonen av manuset er skrevet av Jeff Nathanson («Catch me if you can», «The Terminal»).

Johnny Depp spiller for tiden «Black Mass», om gangsteren Whitey Bulger, og har også en «Alice in Wonderland»-oppfølger i vente. Rønning og Sandberg har regissert noen episoder av Netflix-serien «Marco Polo», som får premiere mot slutten av året.

På tide å lage en ny film, eller kan Captain Jack Sparrow få sove litt til?