Det er mye som tyder på at den innspillingsklare «Assasin’s Creed»-filmen kan komme til å bli en av de mer vellykkede spill-adapsjonene vi har blitt utsatt for i nyere tid. Den voksende rollelisten bærer ihvertfall preg av det.

Tunge, flinke, navn som Michael Fassbender (Shame, Inglorius Basterds, 12 years a slave) og Marion Cotillard (Inception, Big Fish) er allerede klare for den kommende storfilmen, i tillegg til at Deadline nylig avslørte at de nå kan vente seg selskap av den eldre, meriterte duoen: Brendan Gleeson (Calvary, In Bruges) og Jeremy Irons (Die Hard, Løvenes Konge).

assassins-creed-movie

Gamlingene skal spille pappaene til Fassbender og Cotillard – i filmen som er basert på den uhyre populære spillserien fra Ubisoft, og vil handle om etterkommeren av en tidligere leiemorder, spilt av Fassbender.

Fassbender kommer ikke til å spille bare én, men to karakterer – i to separerte, men relaterte tidslinjer; en hvor han spiller Callum Lynch i nåtid, og en hvor han spiller sin tidligere slektning Aguilar de Agarorobo, som levde under den spanske inkvisisjonen.

Som i spillene, vil Callum oppdage familiebånd som leder ham tilbake til et skyggesamfunn av profesjonelle drapsmann, og oppdager at selv har arvet noe uvanlige evner som kan komme hendig med, når han selv skal ut og drepe folk på oppdrag.

Vi vet ikke så mye mer om filmen enda, men det vi vet nå er at «Macbeth» regissøren Justin Kurzel skal stå for regi, og at vi kan vente oss filmen på kino nærmere juletider, neste år.

La oss krysse fingrene for at vi da forhåpentligvis kan dra fram den støvete notatboken vår og endelig legge til én film i den, relativt korte, listen:

«Velfungerende spill til film-adapsjoner». (Den forrige var vel denne her?)

Og håpe at vi slipper å måtte lage mer plass i den andre – ikke akkurat korte – listen vår:

«Drit dårlige spill til film-adapsjoner»