For noen dager siden sprakk nyheten om at norske Jasons tegneserie «Jeg drepte Hitler» skal bli film. Britisk-amerikanske Studio Eight har kjøpt rettighetene til historien, og D.C. Walker jobber for tiden med å lage manus av den 48 sider korte tegneserien.

Nå er det selvfølgelig veldig mange hindre som skal bestiges før en film er en realitet, noe også Jason (egentlig John Arne Sæterøy) understreker i et nytt intervju med Comic Book Resources.

-Det er et lite mirakel hver eneste gang en film blir lagd og er bra. Det er mye som kan gå galt, så vi får se. Men jeg håper den blir bra. Eller skikkelig dårlig. En av delene. Den største skuffelsen vil være hvis det ble en middelmådig film, sier Jason.

«Jeg drepte Hitler» er en historie om en leiemorder som reiser tilbake i tid for å drepe Hitler. Men noe går galt, Hitler reiser inn i framtiden, og morderen eldes mens han venter på å komme tilbake til sin egen tid for å finne igjen den tyske diktatoren (og sin tidligere kjæreste, som har forsøkt å drepe ham).

– Jeg håper filmen vil ha stil og personlighet, og ikke bare bli en kopi av tegneserien. Dessuten håper jeg den får en klassisk stil, og ikke ender opp med å se ut som en rockevideo fra MTV, som de fleste filmer i dag, sier Jason til Comic Book Resources.

Manusforfatter D.C. Walker synes å være på nett på Jason på dette punktet. Han nevner Terry Gilliams «12 Monkeys» som inspirasjon, samt den franske kortfilmen «La Jetée» (som i sin tid også inspirerte Gilliam i arbeidet med «12 Monkeys»):

– Den store utfordringen i originalmaterialet var lengden, bare 48 sider. Jeg ser på «Jeg drepte Hitler» som en juvel, lik «La Jetee». Alle hovedelementene er på plass, det er bare om å gjøre å utvide disse, som man gjorde i «12 Monkeys». Det betyr å legge til flere problemstillinger og å gi perifere karakterer som forskerne, Goebbels og Himmler mer å gjøre. Det var slik jeg pitchet prosjektet til Jason og hans forlag da jeg først ønsket å kjøpe rettighetene til manuset. Heldigvis for meg sa Jason ja, sier Walker.

Han forteller også at historien i filmen begynner i 1977, noe som vil gi bra muligheter for et tidsriktig og kvalitetstungt soundtrack.