Det var ikke bare som offisiell eskorte til dronningen vi fikk oppleve James Bond denne helgen, i forbindelse med OL ble det også sluppet en 33 sekunders lang TV-spot for «Skyfall».

Blant mye annet snadder, fikk vi her endelig vite hvordan Javier Bardems skurkefigur Raoul Silva ser ut i filmen. I videosnutten får vi et kort glimt av Bardems karakter, nok til å bekrefte ryktene om en blond skurk. Skal vi bedømme figuren bare ut fra bildet, har vi med en skurk å gjøre som er minst like fryktinngytende som Anton Chigurh i «No Country for Old Men».

Foreløpig vet vi lite om rollen, annet enn at Bardems rolle i «Skyfall» skal være nyansert og kompleks, slik som skurkene i de moderne Batman-filmene. Samtidig forsikres det om at vi har med en veldig klassisk Bond-skurk å gjøre. Regissør Sam Mendes har vært nokså ordknapp og hemmelighetsfull i intervjuer, men i et intervju med Collider avslørte han at Bardem blir en skremmende superskurk:

«I wanted somebody perhaps a bit more flamboyant, perhaps a bit more frightening, and so I felt like we needed a great actor (Javier) to achieve that.»

Fortsatt verserer det rykter om at Bardem skal spille Bonds erkefiende Ernst Stavro Blofeld, og at navnet Raoul Silva er et dekknavn. Flere fans har bemerket at det blonde håret til Bardem ser litt «fake» ut. Så kanskje er karakteren egentlig skallet?

Det er verdt å nevne at filmens manusforfatter John Logan har hintet om at den ikoniske skurken faktisk vender tilbake. Under et foredrag uttalte nemlig Logan med et smil at «Bond should always fight Blofeld». Logans Bond-favoritt er for øvrig «Diamonds Are Forever», der Blofeld er skurken …

Bardem blir imidlertid ikke den første Bond-skurken med blondt hår. Han følger i fotsporene til Robert Shaw i «From Russia with Love», Ronald Rich i «You Only Live Twice», Christopher Walken i «A View To A Kill», Andreas Wisniewski i «The Living Daylights» og Gotz Otto i «Tomorrow Never Dies».