Åh, Ricky Gervais. En gang en av verdens mest respekterte og, faktisk også, grensesprengende komikere. Nå? Tja, fortsatt gjør han veldig morsomme ting.

Men latskapen, og suget etter anerkjennelsen han fikk for noen år siden, har nok også satt inn.

Og særlig vises det på måten han har gjenopplivet karakteren David Brent på, med Youtube-serien Learn Guitar With David Brent og Comic Relief-kortfilmen «The Office Revisited».

Særlig den kortfilmen har sine strålende øyeblikk, altså. Likevel er vi ikke helt sikre på om vi klare å juble når Ricky Gervais nå annonserer planene om en helaftens film om David Brent.

Avsløringen kommer som en liten del av et større intervju i The Hollywood Reporter (plukket opp av The Playlist), og filmen skal etter planen spinne videre på gitarleksjonene Brent gir på Youtube. Det vil si, handlingen skal kretse rundt Brent som prøver seg i platebransjen.

Gervais er ifølge – ahem – The Sun i ferd med å signere platekontrakt med britiske Fiction Records som skal gi ut en del av låtene hans under Brents navn, og en rekke veldedighetskonserter er også planlagt.

Da ville det ikke overraske oss veldig om endel av disse konsertene blir filmet og brukt i en eventuell film seinere.

Så er dette gode nyheter?

Det får du nesten bestemme selv. Vi var jo for eksempel også litt skeptiske til langfilmen om Alan Partridge (en annen karakter som egentlig var erklært død og begravet av opphavsmannen), men den har fått overraskende gode kritikker og gått for fulle hus i England:

Så, Bård og Harald. Når kommer filmen om Thomas André?