Helt siden vi først fikk se Jason Statham på film i «Lock Stock and Two Smoking Barrels» har vi kjent ham som en slagkraftig fyr med ikke like kraftig hårvekst på toppen.

Siden den gang har det gått hakk i hel (eller kakk i hue) med actionfilm etter actionfilm, nå senest i premiereklare «The Expendables 3» (som forøvrig hadde et altfor tidlig ublidt møte med nettpiratene).

jason-statham

I forkant av filmpremieren i England kunne Sylvester Stallone ifølge kvalitetsavisen The Mirror avsløre at Statham bare var en hårsbredd fra døden under innspillingen, da bilen han satt i raste utfor et stup.

– Han stirret døden i ansiktet. Han testkjørte en tretonns lastebil da bremsene ga etter. Lastebilen dundret 20 meter rett ned i Svartehavet, der den ble spiddet.

Flaks, da, at Statham er den han er, og at lastebilen ikke hadde dører.

– Heldigvis hadde vi fjernet dørene på forhånd. Om noen andre hadde sittet i bilen, ville vi vært døde fordi vi hadde på tunge støvler og pistolbelter. Vi ville druknet. Men fordi Jason er en stuper av olympisk kvalitet, kom han ut av det.

Og her kommer vi over til sakens kjerne. At Statham overlever det meste, er ikke noe stor nyhet (han gjør jo de fleste av stuntene sin selv).

Det er derimot denne videoen av Statham som stuper under Commonwealth-lekene i New Zealand i 1990.

Legg merke til hvordan kommentatorene disser den i våre øyne helt vannvittige stupingen hans. Og ikke minst hårpryden på toppen der:

Ikke rart Hasse Hope elsker fyren.