Jøss, denne tipper jeg det kommer til å være delte meninger om: Jason Segel, fin og morsom fyr kjent fra «Freaks & Geeks», «I Love You, Man» og «Forgetting Sarah Marshall», skal spille den avdøde forfatteren David Foster Wallace i en ny film, ifølge Slashfilm.

Wallace var/er høyt elsket blant både litterære feinschmeckere og endel menigmenn – hans «Infinite Jest» var med på Time Magazines kåringer over verdens beste romaner fra 1923 til 2005, han utga strålende artikkelsamlinger og skrev en rekke prisbelønte saker for blant andre Harpers, TENNIS magazine, GQ og Empire.

Med andre ord: Selv om det finnes få som kan si noe stygt om Segel, er det ikke nødvendigvis en enkel eller takknemlig oppgave å portrettere Wallace på film.

Så er heller ikke filmen – titulert «The End of the Tour» – noen ordinær biografisk film.

Snarere handler den om en bokturné i 1996, der Wallace ble fulgt av Rolling Stone-journalist David Lipsky (som skal spilles av Jesse Eisenberg i filmen).

Lipsky skulle egentlig skrive en artikkel om turneen, men den ble aldri noe av. De to røk nemlig uklare i løpet av turen, etter lange diskusjoner om temaer som kvinner, berømmelse og depresjon. Blant annet skal det ha vokst fram en sjalusi mellom de to skribentene som etter hvert ble problematisk.

Etter Wallaces død i 2008 bestemte Lipsky seg for å skrive ut artikkelen i bokform, som ble til «Although Of Course You End Up Becoming Yourself: A Road Trip With David Foster Wallace» – og det er den historien som nå skal filmatiseres.

Regissør blir James Ponsoldt («Smashed»), og innspillingen går i gang til våren.

Forresten tror vi det er en god sjanse for at Segel blir ålreit i filmen – han har nemlig vist ved flere anledninger, blant annet i «Jeff, Who Lives at Home», at han har evner utover bare å bare være en kvapsete morotass.