Det kommer en biografisk film om Mike Tyson, og etter hva Variety erfarer skal Jamie Foxx («Django Unchained», «Ray») spille hovedrollen.

Filmen er på et tidlig stadie, og er ennå ikke tilknyttet noe studio eller distributør.

Det bør likevel gå i orden, spesielt fordi manus er ved Terence Winter. Han har skrevet en rekke episoder av «The Sopranos» og «Boardwalk Empire», og det var Winter som adapterte Jordan Belforts bok «The Wolf of Wall Street» for Martin Scorsese.

https://www.youtube.com/watch?v=g-478QGV9pc

Tyson er en av de mest gjenkjennelige og kontroversielle sportsikonene i vår tid.

Etter karrieretoppen på begynnelsen av 90-tallet ble han mer kjent for å vinner titler i pressen enn å vinne titler i bokseringen. Han sonet en seksårig fengselstraff for voldtekt, og det mest spektakulære som skjedde etter hans comeback var at han bet øret av Evander Hoyfield.

En skal likevel ikke kimse av hans karriere som bokser: Han var den ubestridte tungvektsmesteren i verden, en tittel han forsvarte ni ganger.

Det har tidligere blitt laget en dokumentar om ham, «Tyson» fra 2008, samt en tv-film på 90-tallet. Han har også hatt en minneverdig opptreden på kinolerretet, da han spilte seg selv i «The Hangover».

Det er ikke kjent hvilken del av livet og karrieren til Tyson som blir tatt for seg i den nye filmen.

For øvrig blir ikke dette første gang Jamie Foxx spiller en bokser. Han spilte Drew «Bundini» Brown i «Ali» (2001), der Will Smith hadde hovedrollen som Muhammad Ali.