«Criminal Justice» er etter manges mening noe av det beste BBC har laget av drama de siste årene – de to sesongene som ble vist i 2008-2009 mottok generell kritikerhyllest, to BAFTA-priser og ga en tidlig pekepinn på Ben Whishaws («Skyfall», «The Hour») betydelige talent.

Første sesong ligger ute på Netflix, om du er interessert.

Nå tar godeste James Gandolfini serien til USA og HBO, skriver The Wrap.

Gandolifini vil både ha hovedrollen og være med å produsere serien, som (i første omgang) begrenser seg til sju timeslange episoder.

Og som alltid henter HBO betydelig kreativ kraft for å sikre kvaliteten i produksjonen. For eksempel skal Steven Zaillian (som vant Oscar for manusarbeidet på «Schindlers liste») skrive serien sammen med «The Wire»-kjenningen Richard Price (som også skal regissere).

Andre skuespillere inkluderer den britiske rapperen og skuespilleren Riz Ahmed, Bill Camp («Lawless»), Payman Maadi og Poorna Jagannathan.

Dette er for øvrig langt fra den eneste britiske krimserien som for tida lages i ny versjon av amerikanske kabelstasjoner.

For eksempel har vi kjempeforventninger til AMCs kommende «Low Winter Sun» (sendes til sommeren), som er basert på en Channel 4-miniserie ved samme navn.

Begge har Mark Strong i hovedrollen, men i den britiske versjonen foregår handlingen i Edinburgh: