James Gandolfini, mest kjent for rollen som Tony Soprano, gikk i natt bort 51 år gammel mens han var på ferie i Italia.

Det er uklart hva som er årsaken til dødsfallet, men ifølge hans managere Mark Armstrong og Nancy Sanders kan det godt mulig dreie seg om et hjerteattakk.

– Det er med enorm tristhet vi kan melde at vår klient, James Gandolfini, i dag døde mens han var på ferie i Roma, Italia. Våre hjerter er knuste, og vi vil savne ham sårt. Han og hans familie var en del av vår familie i mange år, og vi sørger alle nå, skriver de to i en uttalelse.

Skuespilleren var planlagt å være tilstede på filmfestivalen i Taormina på Sicilia senere denne uka.

Det er blant andre CNN som bringer de triste og overraskende nyhetene.

– Jimmy var den spirituelle kjernen i vår «Sopranos»-familie, og jeg er lamslått over dette fryktelige tapet. Han var et stort talent, men en enda bedre mann. Mine tanker går til familien, sier tidligere HBO-sjef Chris Albrecht til CNN.

Steve Van Zandt, som spilte Silvio Dante i «Sopranos» og senere tok for seg Norge i «Lilyhammer», skriver på Twitter at han har «mistet en bror»:

– Han var et geni. Enhver som så ham i selv den minste opptreden skjønte det. En god del av geniet hans bodde i de triste øynene, skriver «Sopranos»-skaper David Chase i en uttalelse.

Etter flere opptredener på Broadway fulgte Gandolfinis første filmrolle i «True Romance» i 1993. Men det var ikke før «Sopranos» i 1999 at han virkelig fikk sitt gjennombrudd. Siden den gang har han spilt i en rekke filmer, som «Killing Them Softly» og «Til huttetuenes land».

Gandolfini var for tiden aktuell i blant annet den amerikanske versjonen av «Criminal Justice». HBO ga nylig grønt lys til serien på grunnlag av pilotepisoden, men hva som skjer med serien nå er i det blå.

Gandolfini etterlater seg kone og to barn.

Comoyo Filter kommer tilbake med mer.

Og, for oss som har sett «Sopranos» helt til slutt, et usigelig trist farvel til Tony. Takk for alt.