Norske Bjørn-Olaf Johannessen er i vinden om dagen. For tiden gjør han seg ferdig med «Dirk Ohm», som han produserer og har skrevet manus til – filmen mottok tidligere i år over ni millioner kroner fra NFI.

Fra før har Johannessen jobbet med manus på «Blodsbånd» (omskriving) og «Kongen av Bastøy» (manuskonsulent), og i fjor ble det kjent at Wim Wenders skal regissere filmen «Everything Will Be Fine», som han har skrevet manuset til.

Nå har filmen sikret seg en aldri så lite celeber hovedrollehaver i selveste James Franco, kan Hollywood Reporter melde. Franco slår da følge med superflinke Sarah Polley.

«Everything Will Be Fine» spilles inn i 3D, og handler om en mann (Franco) som etter en triviell krangel hjemme kjører rundt på måfå – og ved et uhell kjører på og dreper at barn.

Filmen følger ham de påfølgende tolv årene, der vi får se hvordan ulykken har påvirket livet hans – samt til barnets mor (vi tipper hun blir spilt av Polley). Wenders beskriver selv filmen som et «familiedrama som utspiller seg over tolv år», og at manuset er skrevet med 3D i tankene:

– Jeg er overbevist om at mediet passer som hånd i hanske med en intrikat historie som dette, sier Wenders til THR.

Veiene til Wenders og Johannessen krysset seg første gang da Johannessen stakk av med seieren i den relativt prestisjetunge International Filmmakers Award under Sundance-festivalen i 2006 for manuset til den belgiske filmen «Nowhere Man». Juryen det året ble ledet av nettopp Wenders.

Senere møttes de to under en manusworkshop i Danmark, der Johannessen ifølge VG fikk e-postadressen til Wenders. Den benyttet han seg av, og resten er en hittil ganske interessant historie.

«Everything Will Be Fine», som starter innspillingen i Montreal i august, produseres av Gian-Piero Ringel, som driver det Berlin-baserte produksjonsselskapet Neue Road Movies sammen med Wenders.

Mens vi er inne på James Franco, la vi merke til følgende lille godbit i «overhørt»-spalten i nyeste Natt&Dag. Jasså!