En «Spring Breakers»-oppfølger er tydeligvis under planlegging, etter at det i forrige uke ble kjent at distributør- og salgsselskapet Wild Bunch ville ta med seg prosjektet til Cannes-festivalen (oppstart i morgen) for å skaffe seg nødvendige investorer.

Med på laget er svenske Jonas Åkerlund og den skotske «Trainspotting»-forfatteren Irvine Welsh, som skal henholdsvis regissere og skrive manus, og på papiret låter jo det som en duo som kanskje kan få til noe interessant.

Men nå viser det seg at Harmony Korine, som regisserte den neondraperte og underholdende originalen, ikke har gitt sitt samtykke til noen oppfølger. I hvert fall hvis vi skal tro James Franco (det skal man normalt ikke), som spilte gangsterrapperen Alien i den første filmen.

Franco har annonsert via sin Instagram-konto, i karakter som Alien, at planene om oppfølger ikke er godkjent av Korine:

– ALIEN IN REHAB! And BTW F*** that SBers 2 BS, they’re doing it without HARMONY’s CONSENT. Sounds LAME AS A MUTHA!, skriver Alien/Franco. Og legger ved følgende video:

Det låter jo litt rart – Harmony Korine skrev jo også manuset til den første filmen, og det ville vel vært merkelig om han hadde solgt fra seg rettighetene til eventuelle oppfølgere?

Vi får se. At prosjektet shoppes rundt i Cannes er jo uansett ikke det samme som at det blir noe av, en «Spring Breakers 2» ligger uansett et stykke fram i tid vil vi tro.

Når det gjelder Franco fortsetter han sin allerede hyperproduktive karriere, med diverse kunstprosjekter, teateropptredener og filmer (håper «Palo Alto» blir å se i Norge snart).

Siste Franco-nytt er traileren til krimdramaet «Good People», som forsåvidt ser halvinteressant ut: