Det er noe herlig Bond-nostalgisk over navnet på den kommende 007-filmen «Spectre», som vi hittil bare har omtalt som «Bond 24».

Tittelen henspiller selvfølgelig på den onde organisasjonen med samme navn, kort for SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion.

Dette styrker selvfølgelig teoriene om at vi får et gjensyn med den ikoniske skurken og SPECTRE-lederen Ernst Stavro Blofeld.

De muligens ganske treffsikre ryktene om dette begynte først å svirre da MGM og Danjaq (holdingselskapet bak Bond-produksjonsselskapet Eon Productions) tidligere i år sikret seg alle rettigheter til de mye omtalte «Thunderball»-manusene, som også inkludrerer bruken av SPECTRE og nettop Blofeld.

Hvem skal så spille Blofeld, i så fall? Svaret ligger nok i de nye navnene som idag ble bekreftet til filmen: Christoph Waltz, Léa Seydoux, Dave Bautista, Monica Bellucci og Andrew Scott.

Selv om det er blitt hintet til at Waltz’ figur ikke nødvendigvis er en skurk, vet vi ikke om så veldig mange som passer bedre til rollen enn nettopp ham. Kanskje han rett og slett ikke viser sitt sanne jeg før et stykke uti filmen?

blofeld

Det eneste som er kjent om Waltz’ rolle til nå, er at han heter Oberhauser. Dekknavn, kanskje?

Ellers hadde det ikke vært helt utenkelig at Andrew Scott også kunne passet inn i en skurkerolle … vi vet jo hvor ond han kan være i rollen som Jim Moriarty i «Sherlock». Men han er castet til rollen som Denbigh – visstnok et nytt medlem av Bonds team på Whitehall.

Det vi ble fortalt om handlingen i «Spectre» under dagens pressekonferanse i London, var følgende:

«En mystisk melding fra Bonds fortid sender ham ut på jakt for å avdekke en organisasjon med onde hensikter. Samtidig som M kjemper mot politiske krefter for å holde den hemmelige tjenesten i live, må Bond skrelle vekk lag etter lag med svik for å avsløre den fryktelige sannheten bak SPECTRE.»

Blofeld og hans SPECTRE har i «Bond»-universet sendt en rekke henchmen i tottene på James Bond, noen av dem svært minneverdige. Med rollenavnet Mr. Hinx er det ikke utenkelig at Dave Bautista (sist sett med blåfarge i «Guardians of the Galaxy») kommer til å spille en slik figur.

«Spectre» – som kanskje kunne vært spilt inn i Norge hadde den varslede insentivordningen kommet litt tidligere – har som kjent fortsatt Sam Mendes på plass som regissør bak kamera, og Daniel Craig som Bond foran kamera.

Der han blant annet skal få leke seg med en splitter ny Aston Martin DB10, avduket rundt fem minutter ut i pressekonferansen her:

Her er første teaserplakat for «Spectre», som kan forventes på kino 6. november neste år:

10830612_772113612881458_8325577279449366564_o