Det melder produksjonen i en pressemelding i dag som også avslører en rekke svenske  skuespillere i filmen som akkurat nå er under innspilling i Norge:

Foto: Frankie Fouganthin/CC BY 2.0
Foto: Frankie Fouganthin/CC BY 2.0

David Dencik (41) fra «The Girl With the Dragon Tattoo», som jobba med «The Snowman»-regissør Tomas Alfredsson i «Tinkor Tailor Soldier Spy» og broren til regissøren av Oftebros kinoaktuelle «Gullkysten».

Foto: Carolina Romare, Filmlance International
Foto: Carolina Romare, Filmlance International

Sofia Helin (43), stjerna fra «Broen» og «Gåten Ragnarok».

Peter Dalle (59), skuespiller, regissør og manusforfatter som nylig er sett på norske tv-skjermer i «Solsidan».

Jonas Karlsson (44), en allsidig skuespiller som også har hatt en rolle i «Solsidan», i tillegg til en rekke hovedroller i film og tv-serier.

Samt, altså, den stadig mer ettertraktede Jakob Oftebro (29), som har tett mellom premierene om dagen, og hovedroller i «Gullkysten», «Tordenskjold og Kold», «Birkebeinerne».

Ifølge Dagbladet skal Oftebro spille rollen som politimannen Magnus Skarre.

Oftebro er mest etablert i Danmark og Norge, men nevnte nylig overfor Filter Film og TV at han også har begynt å jobbe en del i Sverige. Hvilket kanskje forklarer innpasset i det som etterhvert ser ut til å bli en svært svensk film – både regissøren og hovedrolleinnehaver Rebecca Ferguson er jo også svenske.

(Takk og lov at filmen ikke er spilt inn i Stockholm, slik produsentene på et tidligere tidspunkt truet med).

«The Snowman» er som ALLE vet den første filmen basert på Jo Nesbøs Harry Hole-univers og et stort Hollywood-prosjekt med Michael Fassbender og Charlotte Gainsbourg i tillegg til Ferguson i sentrale roller.

Innspillingen har vel vært i gang i en tre ukers tid nå, og skal holde på i ti uker tilsammen. Den har gjort opptak blant annet på Madserud og Bøler i Oslo, i tillegg til kafeen Enoteca Svanen på Karl Johan, og hatt en svipptur til Drammen.

Scener skal også skytes i Rjukan-distriktet og i Bergen.