Sveriges største kommersielle tv-kanal, TV 4, og deres streamingtjeneste C More, klinker til og bestiller to sesonger av en ny serie basert på Jan Guillous romaner om etterretningsoffiseren Carl Hamilton.

Norske Jakob Oftebro får hovedrollen i det som beskrives som et «høykonseptuelt, karakterdrevet drama som starter i Sverige før det sprer seg ut over flere land, især Russland og Israel»

Og norske Petter S. Rosenlund, som skrev «Kampen om tungtvannet», får ansvar for manus, melder Variety. Serien skal regisseres av danske Kasper Barfoed, som tidligere har regissert Oftebro i spenningsserien «Gisseltagningen».

– Vi har hatt Jakob i sikte lenge, og endelig fant vi det rette prosjektet for ham! Han er en av Skandinavias mest talentfulle skuespillere og perfekt for rollen som den unge Hamilton, sier dramasjef Josefine Tengblad i CMore/TV4 til det amerikanske bransjebladet.

– Med rebooten av Hamilton og den internasjonale settingen har vi muligheten til å ta en velkjent og høyt skattet skandinavisk merkevare til et nytt nivå. Vi ser for oss «Hamilton» som en spionthriller som «The Night Manager» på den måten at den reflekterer hva som skjer i verden, sier hun.

Jan Guillou skrev i alt 13 bøker om Carl Hamilton fra 1987 til 2008 og skal ha solgt over 10 millioner eksemplarer av dem. Greven og etterretningsagenten ble portrettert Stellan Skarsgård i to filmer i 1998 og av Peter Stormare i den internasjonale actionfilmen fra 1998 som også var Harald Zwarts regidebut.

I 2011 og 2012 ble han spilt av Mikael Persbrandt i ytterligere to filmer, med en tredje på vei.

Innspillingen av den nye serien skal starte i Sverige og «andre europeiske lokasjoner» i løpet av våren, og lanseres eksklusivt på C More neste år. Også tyske ZDF har takket ja til å vise serien.

– «Hamilton» blir ingen klassisk skandinavisk krimserie, men den første virkelig internasjonale spionthrillerserien som kommer fra Skandinavia, i samme ånd som «Three Three Days of the Condor» og «Alle presidentens menn», sier produsent Patrick Nebout, ifølge Variety.