Like sikkert som at det er tradisjon å hedre gode filmer (om ikke alltid de aller beste – BRANNFAKKEL!) under Oscar, er det at de verste får passet ettertrykkelig påskrevet under Razzie-utdelingen kvelden før.

2014 er intet unntak, og få er nok overrasket over at fjorårets «Movie 43» og «After Earth» gjorde storeslem i det som var den 34. Razzie-utdelingen siden prisen ble stiftet i 1980.

Førstnevnte «humor»-antologi hentet hjem pris for verste film, regi (til 13 regissører) og manus (til 19 manusforfattere). Sistnevnte, en postapokalyptisk sci-fi-film, tok verste mannlige hovedrolle, birolle og ensemble.

Eller, sagt med andre ord:

Folk hata innsatsen til far/sønn-duoen Will og Jaden Smith skikkelig, skikkelig hardt.

– Det er en gammel Hollywood-tradisjon at en stjerne forsøker å gjøre familiemedlemmer til stjerner. Noen ganger funker det, noen ganger gjør det det ikke, kommenterer Razzie-grunnlegger John Wilson til BBC.

Om årets verste film har han følgende å si:

– Den er smakløs, den er dum, den er fornærmende og den er kjønnsdiskriminerende.

Antagelig ikke en veldig kontroversiell mening om en film hvis morsomste spøk er at Hugh Jackman har testikler på halsen.

Verste kvinnelige hovedrolle gikk forøvrig til en mann i år. Komiker Tyler Perry fortsetter nemlig å pumpe ut filmer med sin kvinnelige rollefigur Madea (i dette tilfellet «A Madea Christmas»), og de fortsetter å håve inn penger og Razzies.

Verste kvinnelige birolle tilfalt Kim Kardashian for innsatsen i en annen av komikerens filmer, «Tyler Perry’s Temptation».

Disney-filmen «The Lone Ranger» ble verste remake, noe som sikkert ikke gjorde det enorme økonomiske tapet, rapportert av Deadline til å ligge rundt 190 millioner dollar, noe lettere å bære for konsernet.

Mest lettet har Adam Sandler grunn til å være. Hans «Grown Ups 2» var nominert i åtte kategorier, men vant ingen.

Eller burde han være skuffa? Finnes det noen fordeler ved å vinne en Razzie?

Vel, som folkene bak prisen påpekte i 2012 i en parodi på Oscar-seremoniens In Memoriam-kavalkade over avdøde stjerner:

– Ingen som har vunnet en Razzie døde i år 2012. Måtte bare si det. Vinn en Razzie og lev lenger.

Finfin trøst til Kristen Stewart og «Twilight»-gjengen, som vant stort i fjor.

Forøvrig: Selv om Razzie-vinnere som Sandra Bullock og Halle Berry tidligere har dukket opp på utdelingen for å ta imot prisen, var det ingen av vinnerne som plukket opp en gullspraya statuett i år.