I helgen stakk Colin Farrell hull på «True Detective»-rykteballongen da han bekreftet at han hadde fått en rolle i andresesongen av den kritiker- og publikumsroste serien.

– Jeg skal være med i andre sesong, og er svært spent. Jeg vet at det blir åtte episoder, og at innspillingen vil ta fire eller fem måneder, sa Farrell.

HBO var tause rundt nyheten – men når de i en pressemelding i kveld offisielt bekrefter at Farrell har fått en rolle i serien, slenger de like godt med et par nye navn i miksen – en skuespiller og en regissør.

I tillegg til Farrell er nå Vince Vaughn klar for serien – et av flere navn som allerede rangerte høyt på ryktebørsen.

HBO beskriver sesong to av «True Detective» som følger:

– Tre politioffiserer og en karrierekriminell må navigere seg gjennom et nett av konspirasjoner i etterdønningene av et drap.

Farrell er skal spille «den kompromiterte» politimannen Ray Velcoro, som rives mellom sjefene i det korrupte politidistriktet og gangsteren som «eier» ham.

Vaughn er på sin side klar for rollen som Frank Seymon, en karrierekriminell som står i fare for å miste sitt imperie – på vei over i den lovlige sfæren – idet hans partner blir drept.

Fortsatt står altså to hovedroller åpne – blant annet den kvinnelige hovedrollen.

Seriens manusforfatter Nic Pizzolatto, som nylig ble beskyldt for plagiat etter førstesesongen av «True Detective», kom som kjent ikke så godt overens med førstesesongens regissør (og Emmy-vinner) Cary Fukunaga.

Dermed er Fukunaga ute av dansen til neste sesong, og med det er det også slutt på at én regissør styrer hele showet.

Førstemann ut av de nye regissørene, som skal levere de to første episodene, bekreftes av HBO nå som «Fast & Furious»-regissør Justin Lin.

Mens vi venter på neste «True Detective»-sesong, koser vi oss forøvrig fortsatt med Vidar Magnussens strålende parodi av McConaugheys Rust Cohle fra årets komiprisutdeling.