Først av alt: Om du ennå ikke har fått sett «The Raid: Redemption», har du sannelig gått glipp av en av de siste års beste actionfilmer (heldigvis for deg, kan du se den her).

Det er bare å sitere fra anmeldelsen vår, så skjønner du hva vi snakker om:

Denne eksplosive voldsballetten får «The Expendables 2» til å minne om litt småkrangling under kveldsmiddagen på eldresenteret. Ikke et stygt ord om old boys-laget til Stallone, men prisvinneren «The Raid» er uten overdrivelse en av de heftigste actionfilmene jeg har sett siden John Woos høytid.

Se bare selv:

Vi har lenge visst at innspillingen av oppfølgeren skulle starte i januar i år. At de nå ifølge THR faktisk satte i gang denne uka, med de samme folka både foran og bak kamera, kommer derfor ikke som en stor overraskelse – men vi synes det er såpass tøft at vi melder om det likevel.

Den slagkraftige akrobatikken vi får se i «The Raid» (og ganske sikkert oppfølgeren) er den indonesiske kampsporten silat, som tidligere også inspirerte den walisiske regissøren Gareth Evans til å lage debutfilmen «Merantau» – også den med Iko Uwais i hovedrollen.

Silat, eller pencat silat er en temmelig drøy kampsport med opprinnelse fra den indonesiske jungelen. Mye moro på youtube, som den her:

«The Raid 2» starter der førstefilmen slutter, etter at Uwais’ politirollefigur på imponerende vis har nedkjempet en hel høyblokk med skurker (ikke ulikt det Karl Urban gjør i «Dredd»). Nå går han undercover i Jakartas underverden for å avsløre korrupsjon i politistyrkenes egne rekker, en jobb som sikkert ikke blir helt smertefri.

Den indonesiske tittelen på filmen er «The Raid 2: Berandal» – Google translate oversetter undertittelen til ‘slubbert’ på norsk, men vi tipper at engelske ‘thug’ er mer dekkende, ettersom det ifølge Evans nettopp er det Uwais må spille.

Innspillingen skal ifølge THR ta 100 dager, og filmen blir premiereklar neste år:

– Vi kan knapt vente på å vende tilbake og vise hva vi har jobbet på. Vi vil være sterkt tilstede i 2014 med en større, bedre og blodigere film, lover Evans til THR, som også kan by på de første bildene fra settet.