OK, her er saken: Quentin Tarantinos «Jackie Brown» fra 1997 var ikke basert på noe originalmanus, men snarere på Elmore Leonards roman «Rum Punch».

To av karakterene i boka og filmen – Ordell Robbie (spilt av Samuel L. Jackson) og hans svært tjalla tidligere cellekamerat Louis Gara (Robert De Niro) – hadde tidligere dukket opp i en annen Elmore Leonard-krim, «The Switch». Og nå skal denne også bli filmatisert.

Nei, dessverre – ingen Tarantino hverken på regi- eller produsentsiden på dette prosjektet, i stedet er det Daniel Schechter som har skrevet manus og skal regissere.

Men nyhetene om hovedrolleinnehaverne bærer bud om noe kult: John Hawkes, rett fra Sundance-suksess med «The Surrogates» går inn som en ung Robert De Niro, mens Mos Def tar Samuel L. Jacksons rolle. Fine folk, dette.

«The Switch» ble skrevet i 1978, og fikk Tarantino i trøbbel:

– Jeg har lest Leonard siden jeg var 14, og ble tatt i å stjele «The Switch» fra K-Mart. Det ble bråk. Jeg fikk husarrest hele sommeren, men ble likevel så forbanna over å ikke ha boka at jeg gikk tilbake og stjal den på nytt to dager seinere, sa Tarantino i et intervju med The Telegraph for to år siden.

Boka handler om de to tjuvraddene som møtes i fengsel der de sitter inne for biltyveri. Når de kommer ut, bestemmer de seg for å kidnappe kona til en eiendomsbaron i Detroit og kreve løsepenger for henne. Problemet er bare at eiendomsbaronen ikke vil ha kona tilbake. Derfor går de tre sammen om en plan med et enda større omfang og som får enda større konsekvenser.

Mos Def
John Hawkes