I år er det 10 år siden seriemysteriet «Lost» begynte å rulle over skjermen, og i den anledning melder The AV Club at magasinet Esquire har tatt en lengre prat med seriesjefene Damon Lindelof og Carlton Cuse.

En av tingene de blir spurt om er hvilken episode av «Lost» de angrer aller mest på.

Innen «Lost»-fanbasen er gjerne episoden som fokuserte på de forhatte rollefigurene Nikki og Paulo som trekkes frem, som også Cuse synes er dårlig.

– Det er et eksempel på en historieidé vi angra på etter at vi hadde satt den i gang.

Imidlertid er ikke denne episoden de to angrer mest på, men derimot en hvor Jack (Matthew Fox) har et flashback til en sydentur.

– Episoden hvor Jack får tatoveringer i Thailand. Jeg krymper meg av den, når han driver med drageflyvinga på stranda. Det var ikke vårt beste arbeid. Vi brukte de ekte tatoveringene til Matthew Fox. Så desperate var vi.

Episoden inntraff i tredje sesong av serien, den siste sesongen før man gjorde det dristige valget med å skifte fra flashback til flashforward.

– Den historien ble veldig viktig da vi skulle overbevise ABC om at vi burde avslutte serien. Vi sa «ok, så dette er sånn flashbackene ser ut nå, så det er antagelig en god idé om vi finner ut hvor mye lenger denne serien skal vare.»

Tatoveringene, Nikki og Paulo er ikke de eneste tingene seriesjefene angrer på.

– Vi gjorde 121 timer med «Lost». Kanskje var 15 eller 20 av dem under pari, på grensa til dritt, sier Lindelof.

– Det ville vært fint å kunne late som at de episodene aldri skjedde, men jeg synes det er kult at vi fortsatt snakker om Nikki og Paulo. Noen ganger er tabba, den tingen som ikke var bra, det som blir en del av arven til en serie som vår.

«Lost» ble etter hvert notorisk for historietråder som hang i løse lufta og nye mysterier som ble introdusert i stedet for å svare på gamle spørsmål.

Kanskje kan en del av det tilskrives måten Cuse og Lindelof jobba.

– Mange ganger tror jeg vi malte oss inn i et hjørne med vilje, sier Cuse.

– Som Damon pleide å si: «Vel, da får vi bare rusle opp langs veggen».

Nå om dagen er forøvrig Carlton Cuse i gang som seriesjef for Guillermo del Toros vampyrserie «The Strain», mens Damon Lindelof snart slipper sitt åndelige HBO-mysterie «The Leftovers».