Hvor i huleste er det blitt av Jack Black?

Vi trodde fyrens strålende rolle i Richard Linklaters «Bernie» (2011) ville gi ham mange nye rolletilbud – men i steden har den 44 år gamle komikeren foretatt et lite forsvinningsnummer de siste par årene.

Nå er han imidlertid i ferd med å gjøre et aldri så lite comeback, og er castet i en større rolle i HBO-piloten «The Brink», melder The Hollywood Reporter.

«The Brink» virker veldig spennende – i tillegg til Black har HBO hyret inn Tim Robbins, mens Jay Roach («Game Change», «Recount», den første «Austin Powers»-filmen) vil stå for regien.

Den potensielle serien (hvis HBO liker piloten og gir grønt lys) følger en amerikansk utenriksminister (Robbins) midt i en større geopolitisk krise, under press fra krigshissende rådgivere.

Black er en laverestående byråkrat som, mot sin vilje, plutselig befinner seg i sentrum av krisen.

Det låter jo ikke veldig som noe utpreget morsomt utgangspunkt, men HBO har jo ved flere anledninger – seinest med «Veep» – vist at de kan lage himla bra komikk av det politiske spillet i Washington.

Serien skal for øvrig skrives av Kim Benabib («Weeds») og broren Roberto.

Forresten er ikke dette første gangen Jack Black og Tim Robbins jobber sammen – førstnevnte hadde for eksempel en rolle i det Robbins-regisserte dramaet «Dead Man Walking».

LES OGSÅ:

«Bernie»: Verdens mest irriterende mann (Jack Black) er… helt strålende?