Han har vært gjennom mye vondt, Jack Bauer – og det skal mye til for å lokke ham tilbake inn i manesjen.

For det skal mye til for å toppe alt det sinnsyke som skjedde gjennom åtte sesonger av «24» (man må jo like en serie der atombomben sprenges helt i starten av sesongen).

Heldigvis for oss som har Jack Bauer som en guilty pleasure-venn gjennom mange år, er det noen som forsøker i den kommende «24: Live Another Day».

Blant dem Kiefer Sutherland, som egenhendig har reddet USA altfor mange ganger. Kanskje ikke så rart, derfor, at hele røkla nå flyttes til London?

Første del av den kommende miniserien, som vender tilbake over «bare» 12 episoder neste mai, finner nemlig sted fire år etter vi sist så eks-CTU-agentenen. I mellomtiden har han altså flyttet på seg.

Som Sutherland (som strengt tatt ikke har gjort så mye kult siden Bauer) selv sier til Entertainment Weekly:

«24» har alltid hatt en global side ved seg. Men å nå kunne fortelle en intens «24»-aktig historie med den skjønne, europeiske historien og arkitekturen som bakteppe, blir fascinerende. Forhåpentlig vil du, etter å ha sett en episode, føle som om du har vært der … mens du sitter ytterst på stolsetet.

Med-showrunner og utøvende produsent Evan Katz føyer til:

– Vi ønsket at showets retur skulle være en hendelse, og en del av det involverer å sette Jack inn i en helt annerledes kontekst.

Innspillingen finner sted i London i januar.