Coen-brødrenes «Inside Llewyn Davis» er på vei ut til amerikanske kinoer denne uka, men du, stakkars nordmann, skal derimot vente i tre måneder til. Hadde vi ikke sett den under Cannes-festivalen ville vi vært skikkelig sure.

Filmen vant prisen for beste film under Gotham Independent Awards i går, og blir nok å regne med i et par kategorier også under neste års Oscar. Ikke minst er hovedrolleinnehaver Oscar Isaac himla bra i hovedrollen som den kompromissløse og uheldige tittelkarakteren.

Så lenge Coen-brødrene fortsetter å sanke priser og motta gode kritikker vil de nok få lov til å lage mer film, og neste prosjekt ut for brødreparet kan faktisk være en film satt til romerriket.

Vi klipper og limer på skamløst vis fra et intervju med Associated Press:

It’s like: Would you ever do a sandal movie?» laughs Joel. It’s big, says Ethan, grinning. «We’re interested in the big questions. And we don’t fuck around with subtext. This one especially.

Som vanlig er de knappe med detaljene, og vi vil også tro at de har en rekke manus og prosjekter som de sjonglerer samtidig. Blant annet har de nevnt en film om en operasanger, mens muligheten for å gjenopplive komedien «Suburbicon» med George Clooney også blir luftet med jevne mellomrom.

Men hei, et historisk drama om livets store spørsmål signert Coen-brødrene ville vel ikke vært å forakte?

I mellomtiden kan du jo kose deg med et nytt klipp fra «Inside Llewyn Davis», der Llewyn blir hyret inn som studiomusiker av Justin Timberlake. Vår mann Adam Driver er også artig med bassrøsten:

LES OGSÅ:

Dagens videotips: Mens vi venter på n’Ethan og n’Joel

world-cinema