Fram med canniolien, her skal det feires!

Det er akkurat bekreftet at produksjonshuset New Line Cinema har kjøpt et manus av «The Sopranos»-skaper David Chase og hans medmanusforfatter Lawrence Konner, for å utvikle det som film.

Manuset, titulert «The Many Saints of Newark», skal fortelle forhistorien til tv-serien og utspille seg på 60-tallet, da en gjengkrig mellom italiensk og afroamerikansk mafia herjet i New Jersey.

– David er en mesterlig historieforteller, og sammen med våre kolleger hos HBO er vi opprømte over at han har valgt å besøke og utvide Sopranos-universet i en film, sier sjefen for New Line-eier Warner Bros i en pressemelding.

Enkelte av seriens kjente og kjære figurer vil opptre i filmen, ifølge Deadline.

Det er ikke kjent hvilke, men gitt settingen er det naturlig å anta at det dreier seg om Tony Sopranos foreldre – kanskje henter de fram igjen skuespiller Joseph Siravo, som spilte Tonys far «Johnny boy» som ung voksen i flashback-scener i tv-serien, og hans dels fryktede, dels latterliggjorte Uncle Junior, spilt av den nå 87 år gamle Dominic Chianese.

Skuespilleren bak Tony selv, James Gandolfini, gikk som kjent bort i 2013, seks år etter siste episode av HBO-serien, som mer enn noen annen startet den moderne bølgen av kvalitetsdrama i tv-format. Også skuespilleren bak Tonys mor Livia, uforglemmelige Nancy Marchand, er gått bort.

«The Sopranos» handlet om en moderne mafiafamilie av italiensk avstamning, gikk fra 2000 til 2007, etablerte HBO som den store seriemesteren i USA og ble hedret med en lang rekke priser. I dag kan du streame hele herligheten på HBO Nordic.