Forfatter J.K. Rowling kunne selvfølgelig ha trukket seg tilbake for lengst, og nytt en ekstremt lukrativ pensjonstilværelse med royalties fra «Harry Potter»-bøkene og filmen som sikkert kommer til å selge godt i flere generasjoner framover.

I stedet valgte hun å skrive en roman for voksne, som i november kom ut på norsk under tittelen «Den tomme stolen».

Boka fikk, med noen unntak (les Cathrine Krøgers rosende anmeldelse i Dagbladet, for eksempel), varierende mottakelse blant anmelderne, men det har ikke forhindret BBC fra å se potensialet i historien.

De utvikler boka til å bli tv-serie, med tentativ oppstart en gang i 2014, melder Deadline.

Detaljene er foreløpig få både om potensielle stjerner, regissører og annet, men J.K. Rowling selv skal visstnok være en aktiv deltaker i prosjektet.

– Jeg er kjempefornøyd med at BBC har plukket opp «Den tomme stolen». Jeg har alltid følt at denne historien passer best til tv, og BBC er det perfekte hjemmet for den, sier Rowling ifølge Deadline.

«Den tomme stolen» har et svært omfattende persongalleri, men dreier seg i hovedsak om hva som skjer når 44 år gamle Barry Fairbrother dør og etterlater seg en tom stol i det lokale menighetsrådet i småbyen Pagford.

Maktkampen som følger er av det brutale slaget, og får konsekvenser for mange.