Da nyheten om gjenopplivingen av «Star Wars» nylig sprakk, var det mange navn som dukket opp på ønskelistene over potensielle regissører. En av dem som for mange tronet høyt oppe, var J.J. Abrams – mannen bak «Lost», «Super 8» og ikke minst den siste «Star Trek»-filmen.

Abrams var kjapt ute med å skrive seg ut fra disse listene – men i et ferskt intervju med filmbladet Empire kommer det nå fram at han var mer involvert i prosessen enn vi tidligere har visst: Disney var faktisk tidlig ute og spurte ham om jobben.

– Det var veldig tidlige samtaler, men jeg svarte raskt at grunnet min lojalitet til «Star Trek», samt at jeg bare vil være en fan, ikke ville være involvert i den neste utgaven av de greiene der. Jeg avslo ethvert engasjement veldig tidlig. Jeg vil heller sitte blant publikum og ikke vite hva jeg har i vente, enn å være en del av detaljarbeidet det er å lage det hele, sier Abrams til Empire.

I intervjuet kommer det også fram at de aller fleste som er involvert i de nye «Star Trek»-filmene har bundet seg opp til en trilogi. Den andre filmen, «Star Trek Into Darkness», er på vei – og etter den vil vi altså se (minst) én til.

– Jeg tror disse franchisene vil kunne leve fint side om side, men jeg tenker ikke så langt frem, svarer Abrams på spørsmålet om de to filmseriene kan ende opp med å kjempe om de samme publikummerne på et tidspunkt.

– Jeg er en stor fan av «Star Wars», imperiet og jediene, og tanken på at denne verdenen skal fortsette å leve er spennende – det blir nok utrolig uansett. Kathy Kennedy (filmens produsent, red.anm.) er en venn av meg, og det finnes ikke noen smartere produsenter. Det hele er i gode hender, sier Abrams.

«Star Trek Into Darkness» har norsk premiere 15. mai 2013 – her er den første traileren fra filmen, med Sherlock Holmes som lovende badguy: