J. J. Abrams la ut skrytevideo nettopp fra settet av filmen som muligens heter «Star Wars – Episode VII: The Ancient Fear» og definitivt har folk som Harrison Ford og Adam Driver med på laget.

– Se på meg, her jeg står i Abu Dhabi og bare steker på i sola, er tanker du kan tydelig lese i øynene hans.

– Jeg regisserer den neste «Star Wars»-filmen og lever ut alle nerdedrømmene DINE! Hah! Har du forresten sett det rare vesenet som kommer ruslende ved siden av meg her? That’s right, baby, praktiske effekter hele veien!

Fy fasan, altså. Her sitter vi i Norge, og greit nok at det er sol og sånn for tida, men likevel.

Vi regisserer jo definitivt ikke «Star Wars».

Abrams la ut videoen for å få folk til å støtte en Unicef-greie som vil bruke masse kul teknologi for å redde verden i bytte mot at én heldig fan får fjes-fjeset sitt i filmen.

Så greit. Kanskje han er en ganske ok fyr.

Vent.. Kanskje er han mer enn bare en ok fyr? Kanskje han er en bra fyr? Vi liker jo det meste han har gjort. Inkludert «S.».

Har du lest «S.»? Som et lite «Lost»-mysterie i meta-bokform, men uten åndelighet og den rare korke-greia.

Og så har den masse stæsj med. Når J. J. Abrams mekker roman gjør han en hel produksjon ut av det. Se bare:

Abrams S

Folk som skriver romaner er garantert tankefulle. Kanskje plages de av en indre usikkerhet?

Titter man nøye etter i videoen kan man faktisk se tunge tankeprosesser speiles i øynene til Abrams, de bobler som kokende kasserollevann i ferd med å møte pulverkaffe.

– Er jeg rett mann for denne jobben? kan man tydelig se at han tenker.

– Var en annen regissør, distingvert på sitt vis og vis attpåtil, som sa nei til jobben før jeg fikk tilbudet? David Lynch, for eksempel?

Slapp av, J. J. Du skal få regissere i fred. Det er et par trilogier siden noen tenkte at Lynch + «Star Wars» kunne være en smart idé.

Men det skjedde faktisk. Og ifølge et intervju hos The Hudson Union Society ga møtet med George Lucas Lynch en hodepine.

– Han tok meg med opp og viste meg disse greiene som het wookier. Og nå begynner hodepina å bli kraftigere. Han viste meg mange dyr og forskjellige ting. Så tok han meg med i Ferrarien sin for å spise lunsj. George er ganske kort og setet hans var ganske langt bak. Han lå nesten, og vi fløy gjennom denne småbyen nord i California og dro til en restaurant. Ikke at jeg ikke liker salat, men det var alt de hadde.

Historien endte med at Lynch ringte Lucas og anbefalte ham å regissere filmen selv, hvorpå advokaten til Lynch fortalte ham at han nettopp hadde snudd ryggen til et ukjent antall millioner dollar. Som om Lynch bryr seg om noe annet enn transcedental meditasjon.

Heldigvis har YouTube-bruker C-SPIT nettopp gitt oss et glimt av hva som kunne vært: