Det har lenge vært klart at Ivan Reitman skulle regissere den etterlengtede tredje «Ghostbusters»-filmen, etter at han også satt i registolen for de to første.

Nå har imidlertid Reitman trukket seg, i stor grad grunnet skuespiller og regissør Harold Ramis, som gikk bort grunnet sykdomskomplikasjoner tidligere i år.

– Mye har skjedd de siste månedene, hvorav det viktiste var bortgangen til Harold, en veldig god venn som var ekstremt viktig for min karriere, sier Reitman i et intervju med Deadline.

Harold Ramis skrev «Ghostbusters»-filmene sammen med Dan Aykroyd og spilte spøkelsesjegeren Egon Spengler. Som regissør sto han blant annet bak «Groundhog Day», og sammen med Reitman lagde han også flere andre filmer.

Etter vennens bortgang skrev Reitman et minneord i Time Magazine.

– Med bortgangen til Harold Ramis har verden tapt en virkelig original komistemme. Han var den kvikkeste tenkeren jeg noensinne har jobbet med. Han var utrolig generøs mot meg, og å jobbe med ham endret livet mitt. Han hadde en vidunderlig evne til å få folk til å gjøre sitt beste. Han vil bli dypt savnet.

Det var i flere år snakk om at den originale besetningen skulle returnere i den trejde filmen, men allerede før Ramis ble syk var det klart at Bill Murray ikke ville gjøre noen reprise – selv om Reitman mener manuset de hadde var godt.

– Det var bokstavelig talt umulig å finne ham for å få prata med ham i løpet av året eller de to årene vi forsøkte å få det i gang, sier han til Deadline.

Dermed begynte Reitman å jobbe med Etan Cohen og Dan Aykroyd på et nytt manus.

Harold ble syk for omtrent tre år siden, og vi håpa i det lengste at han skulle bli bedre. Jeg fortsatte å jobbe med Etan Cohen og nå har vi et utkast som filmstudioet er veldig opprømte over.

Ifølge Reitman har den nye «Ghostbusters»-filmen de opprinnelige rollefigurene kun i mindre roller, ellers er den nesten som en omstart med en ny gjeng spøkelsesjegere.

Han er fortsatt involvert, men bestemte seg for å kun produsere filmen samme dag som Ramis ble begravet.

Filmen ser foreløpig ut til å starte produksjonen neste år.

Forhåpentligvis med denne låta på soundtracket: