Til tross for at «Iron Sky» har sine hjemmesnekra røtter, ble resultatet rimelig profesjonelt. Og faktisk ganske ålreit, synes vi.

Det har åpenbart gikk blod på tann for de finske skaperne Timo Vuorensola, Tero Kaukomaa og Samuli Torssonen. Allerede er de godt i gang med forarbeidet til oppfølgeren, «Iron Sky: The Coming Race».

Som med førstefilmen begynte det hele med en folkefinansierings-aksjon i våres, og det gikk jo bra:

Men det stopper ikke med oppfølgeren (eller den planlagte filmen etter det igjen): Nå planlegger gutta også blant annet å lage en tv-serie og et dataspill basert på «Iron Sky», kan Variety melde. Det hele skal gå under merkelappen «Iron Sky Universe».

– Vi ønsker å tilby våre fans og publikum en sjanse til å ikke bare oppleve filmen, men også hele bredden fra «Iron Sky»-universet – samt ta del i å bygge det, uttaler produsent Kaukomaa.

Planen er at tv-serien skal utspille seg på slutten av 60- og begynnelsen av 70-tallet, midt under romkappløpet og den kalde krigen. Mens kaoset regjerer på jorda, følger nazistene med fra den mørke siden av månen – samt at de tidvis har en finger med i spillet.

Ifølge Kaukomaa vil serien kombinere elementer fra «The X-Files» og «Mad Men», og starte under månelandingen i 1969 – noe som setter igang en kjedereaksjon som nesten fører til at jorda går under.

Oppfølgerfilmen «Iron Sky: The Coming Race» skal etter planen starte innspillingen i 2015, med en planlagt 2016-premiere. Filmen er tenkt å slippes samtidig over hele verden, med mulighet til å leie eller kjøpe filmen på nett fra første dag for «for å minimere risikoen for piratkopiering».

Forøvrig jobber regissør Timo Vuorensola med filmatiseringer av et par serieromaner: «Jeremiah Harm», samt av vår egen Jasons «Jeg drepte Hitler».