I februar skrev vi at det engelske produksjonselskapet Studio Eight hadde kjøpt rettighetene til tegneserien «Jeg drepte Hitler», skapt av norske John Arne Sæterøy (alias Jason).

Dette er, ifølge forlaget Schibsted: «En historie om en leiemorder som er overbevist om at kjæresten har satt en pris på hodet hans. Han godtar samtidig den merkeligste mordkontrakten i hele sin karriere: å reise tilbake i tid for å drepe Aldolf Hitler.

Men alt går ikke etter planen. Hitler tar selv tidsmaskinen og reiser inn i fremtiden, og morderen eldes mens han venter på å komme tilbake til sin egen tid for å finne Hitler og sin kjære…»

Nå kan det se ut til at filmen har fått en regissør.

Det blir finske Timo Vuorensola, kjent for å ha laget mye omtalte «Iron Sky». «Jeg drepte Hitler» skal lages i 3D, og budsjettet vil langt overskride de 70 millioner kronene han lagde «Iron Sky» for.

Vuorensola vil benytte seg av motion capture for å skape en troverdig Hitler-karakter.

– Vi kommer til å ta det et skritt videre – dette skal bli en figur som føles ekte, sier regissøren til Screen Daily.

Han opplyser også at han jobber med en forløper og oppfølger til «Iron Sky».

John Arne Sæterøy har tidligere sagt i et intervju at han er forsiktig optimist når det gjelder en filmatisering:

-Det er et lite mirakel hver eneste gang en film blir lagd og er bra. Det er mye som kan gå galt, så vi får se. Men jeg håper den blir bra. Eller skikkelig dårlig. En av delene. Den største skuffelsen vil være hvis det ble en middelmådig film, har han uttalt til Comic Book Resources.

– Jeg håper filmen vil ha stil og personlighet, og ikke bare bli en kopi av tegneserien. Dessuten håper jeg den får en klassisk stil, og ikke ender opp med å se ut som en rockevideo fra MTV, som de fleste filmer i dag, uttalte Jason

Manusforfatter D.C. Walker har nevnt Terry Gilliams «12 Monkeys» som inspirasjon, samt den franske kortfilmen «La Jetée» (som i sin tid også inspirerte Gilliam i arbeidet med «12 Monkeys»):