En «Predator»-reboot er selvsagt på vei – fordi det tross alt begynner å bli en stund siden 80-tallet – og den forrige ikke var så fantastisk. Nå er det klart at Shane Black («Dødelig Våpen», «Iron Man 3») som skal skrive manus og mest sannsynlig regissere, melder THR.

Dette er artig av flere grunner.

For det første: Shane Black er en kar som har vist at han kan manus på stor-action-filmer siden 80-tallet, har gjort fantastisk humor i «Kiss Kiss, Bang Bang» og med «Iron Man 3» i fjor viste han at kunnskapen er oppdatert for moderne action.

For det andre: I 1987 hadde Black skrevet «Dødelig våpen»-filmene, og Fox ønsket å hyre ham inn til også å skrive «Predator». For å lure ham inn i franchisen ga de ham en rolle som den rappkjefta Rick Hawkins.

Han står for flere av filmens styggere vitser, som stort sett får folk til å le slik:

Shane Black ble aldri kreditert for noe manusarbeid på den originale «Predator»-filmen, men i år – 27 år seinere – får endelig Fox viljen sin.

Black skal skrive manuset sammen med Fred Dekker, en annen 80-tallsmann som blant annet skrev «Robocop 3» og flere «Tales of the Crypt»-historier, samt lagde «Monster Squad» sammen med nettopp Shane Black.

(Og ja, dette betyr at Black & Dekker vil stå bak den nye «Predator»-filmen.)

For tiden arbeider Black også på en filmatisering av pulp-helten Doc Savage – en sterk, smart, kjekk hunk fra 40-tallets harde dager – som han nylig uttalte at Chris Hemsworth hadde vært en passende match for.

Den nye «Predator»-filmen vil bli den fjerde filmen i rekken – den sjette om man regner med «Alien vs. Predator»-serien – etter at Robert Rodriguez («Sin City») startet opp igjen serien med «Predators» i 2010. Seriens originale regissør – John McTiernan («Die Hard») er sikkert tilgjengelig, men neppe ønskelig, da han nettopp ble sluppet ut av fengsel.

Fox sier ingenting om Arnold Schwarzenegger skal være med, men ettersom han skal være med i både de kommende «Conan» og «Terminator»-filmene skal du aldri si aldri.

Kan Shane Black og Fred Dekker levne opp igjen 80-tallsactionhumoren?