Siden sommerferien min ble tilbrakt på steder uten akseptabel bredbåndsforbindelse, er jeg litt bakpå når det gjelder nye tv-serier – men det kompenseres det for nå. Bort med brunfarge og søvn, hei bleke legger og trøtte øyne.

Den ene serien jeg har forsøkt å se meg opp på er Netflix’ «Orange is the New Black». Den er på mange måter helt strålende, morsom og søt og frisk – som serieskaper Jenji Kohans forrige serie «Weeds» også var ganske lenge.

Men: Den grønnjævlige og lange introsekvensen! Etter at jeg overlevde den de første par episodene, starter hver episode nå med at jeg panisk roter fram Apple-fjernkontrollen for å spole – ofte gjør det vondt verre fordi jeg spoler for langt, og deretter må gå tilbake igjen. Som regel slipper jeg aldri unna det ekstra grusomme crescendoet i låta som skjer etter ett minutt.

Uæh!

For deg som ikke har sett den:

Den fæle, fæle låta er for øvrig signert Regina Spektor, mens nærbildene av alle kvinneansiktene oppleves helt unødvendig og veldig lite representativ for tonen ellers i serien.

Men hei, dette er jo helt subjektivt – det finnes sikkert andre der ute som liker den.

Men siden jeg først er i gang, fikk jeg litt blod på tann og bestemte meg for å lage en slags topp 5-liste over de verste serieintroene:

1. «Hverdagsliv»

Flashback til dundrende hodepine etter skoletid og ingenting annet å se på TV 2 etter at «Home & Away» og «Love Boat» var ferdig.

Jepp, dette var det eneste barn av 90-tallet uten parabol hadde anledning til å kaste bort tida på før internett kom og reddet oss alle.

2. «Homeland»

Tanken bak denne var sikkert å gi seeren en collage av Claire Danes’ bipolare indre. I stedet er det blitt en migreneframkallende miks av irriterende jazzsnutter, politiske sitater og overtydelige drømmebilder.

Spol, spol, spol.

3. Entourage

Masse bra musikk i «Entourage», men låta i åpningssekvensen – signert Jane’s Addiction – er ikke blant høydepunktene.

Sekvensen er altfor, altfor lang, får serien til å virke billig og kjip og kjøreturen langs Hollywood Strip er en strekning jeg aldri vil kjøre om jeg noen gang får lappen.

Men først og fremst er det låta som ødelegger alt.

4. Sons of Anarchy (sesong tre)

Sons of Anarchy-introen er jo blodharry, uten at det gjør så mye – hovedkarakterene her er ikke akkurat hipstere, heller.

Åpningslåta «This Life» (framført av Curtis Stigers & The Forest Rangers) plaget meg heller ikke nevneverdig, helt fram til sesong tre. Da bestemte serieskaperne seg for en «keltisk remiks» i forbindelse med at SAMCRO reiser til Belfast.

Det kunne de spart seg, for å si det mildt.

5. «Life Goes On»

Javel.