Jeg skulle gjerne likt å sett innboksen til NBC-sjef Bob Greenblatt i kveld – det er neppe spesielt hyggelig (men sikkert veldig underholdende) lesning. Greenblatt er nemlig ansvarlig for å ha sparket showrunner Dan Harmon fra tv-serien «Community», kanskje den serien som går på tv akkurat nå med ivrigst (om enn ikke størst) fanbase.

Harmon, som hadde ideen til serien og har hatt det øverste ansvaret gjennom tre sesonger, er kjent for å være litt vanskelig å jobbe med, og gikk umiddelbart etter sparkingen ut med et velskrevet og sviende angrep på sine tidligere arbeidsgivere via sin egen blogg:

– Hvorfor ville de sparke meg? Jeg kan ikke svare på det fordi jeg har vært i like lite kontakt med dem som du har. «Community» er deres eiendom, jeg eier kun ti prosent. Jeg orker ikke høre hva årsakene deres er fordi jeg er sikker på at det ville ha såret meg enda mer, skriver Harmon.

Dan Harmon

Det var lenge usikkert om NBC ønsket å kjøre «Community» i en sesong til (siste episode av sesong tre ble sendt 17. mai), men i forrige uke ble det klart at NBC også ønsket 13 episoder i en fjerde sesong.

Én hendelse som kan ha framskyndet Harmons avskjedigelse var en nylig krangel med Chevy Chase, som spiller karakteren Pierce Hawthorne i serien.

Chase hadde lagt igjen to beskjeder på Harmons telefonsvarer, der han kalte «Community» en «middelmådig jævla sitcom» og karakteren hans «middels morsom». Nå er ikke akkurat Chase heller kjent for å være enkel å jobbe med, men det hjalp jo ikke at det var Harmon selv som offentliggjorde beskjedene.

Nå er jo spørsmålet: Kan «Community» fremdeles være morsomt, selv med skifte av showrunnere? Karakterene er jo ferdig utviklet, manusstaben består (vil vi tro) og skuespillerene er de samme.

«Community» er i hvert fall ikke den første serien som skifter showrunner.

Mange husker med gru da Aaron Sorkin forlot «Presidenten» etter sesong fire, eller da Joss Whedon sluttet med «Buffy the Vampire Slayer» etter seriens femte sesong.

Men har det vært veldig merkbart at Frank Darabont har forlatt «The Walking Dead»? Ekspertene påstår også at «Star Trek: The Next Generation» ble langt bedre da Michael Piller tok over i seriens tredje sesong.