Med sitt overordnede tema om ny teknologi og hva slags mareritt den kan forårsake i nær framtid, er det ikke mer enn høvelig at «Black Mirror» får være med når Netflix begynner å eksperimentere med interaktive tv-serier.

I en nyhetssak publisert av Bloomberg for en ukes tid siden går det fram at streamingtjenesten allerede før jul vil publisere nye tv-serieepisoder der seeren selv kan være med å ta avgjørelser som påvirker historiens gang.

Det er fortsatt ikke offentliggjort noen premieredato for nye «Black Mirror»-episoder, etter at fjerde sesong ble sluppet på tampen av fjoråret. Men ifølge Bloomberg blir antologiserien den første serien for voksne som får en interaktiv episode, så den er nok ikke langt unna.

Netflix har allerede publisert interaktive episoder av barneserien «Pus in den magiske boka», der seeren må bruke knappene på fjernkontrollen for å avgjøre hvilke fiender kattedyret i hovedrollen skal møte:

Ifølge Bloomberg vil de interaktive elementene i voksenseriene – hvertfall to andre, nye serier skal ha slike – bli vesentlig mer komplekse.

Med slik interaktiv tv søker Netflix å implementere elementer fra spill i tv-opplevelsen, selvsagt i den hensikt å gjøre deg enda mer avhengig av å fornøye abonnementet enda en måned. Interaktive tv-serie-episoder der du selv er med på å styre hva som skjer, har naturligvis også den fordelen at det er nær sagt umulig å ikke se dem flere ganger, fordi du er pukka nødt til å finne ut hva som ville skjedd hvis du tok andre valg.

Strømmetjenestens egen respons på nyheten, formidlet til nyhetsnettstedet Mashable, er for øvrig en umiddelbar klassiker i sjangeren «ingen kommentar»:

When we reached out to Netflix for confirmation or comment, a Netflix spokesperson responded via email: «Thanks for reaching out! You have the ability to choose your own response from Netflix: This or this

Men ikke alle har trua på konseptet.

Scott Bryan, TV-redaktør i Buzzfeed UK, mener hele interaktiv-tv-serie-greia er mer en gimmick enn en nyvinning.

– Velg-ditt-eget-eventyr-varianter er populære, men du ender med å sitte og bla deg gjennom hver eneste mulighet. Når du ser på TV vil du helst slippe å løfte fjernkontrollen og ta et valg hvert femte minutt. TV er en len-deg-tilbake-opplevelse, sier han til BBC News.