Førstkommende mandag starter innspillingen av «Sherlock»s tredje sesong, som etter planen skal bli vist på BBC til høsten.

Da får vi forhåpentlig svaret på hvordan Sherlock Holmes, i Benedict Cumberbatch‘ skikkelse, klarte å forfalske sitt eget selvmord, og hvordan Dr. Watson (Martin Freeman) kommer til å reagere når han får se sin gamle kompis igjen.

Flere teorier om sesongavslutningen av sesong to kan du lese her.

Cumberbatch og de andre hadde en testlesing av manus tidligere i uka, og en entusiastisk skuespiller kunne fortelle følgende til Radio Times:

– Det er en helt strålende episode. Folk har bra greier i vente.

Serieskaperne Steven Moffat og Mark Gattis har tidligere bekreftet at de vil basere den første episoden av sesong tre løselig på «The Adventure of the Empty House». Denne novellen skrev Sir Arthur Conan Doyle i 1903 etter å ha blitt presset av faste lesere til å gjenopplive Holmes etter opprinnelig å ha tatt ham av dage i «The Final Problem» ti år tidligere.

I «The Adventure of the Empty House» besvimer Dr. Watson da han får vite at hans gamle venn er i live.

– Akkurat det har jeg alltid ment var litt usannsynlig – i vår versjon vil nok Watson i stedet ty til en del banneord, sa Mark Gatiss i et intervju med The Telegraph i mai i fjor.

Mark Gatiss.

Spørsmålet er likevel: Vil dette bli det siste vi får se av Sherlock? Tredje sesong vil også bestå av tre episoder som hver av dem varer i 90 minutter.

Krevende å få til, når både Martin Freeman og Benedict Cumberbatch har forpliktelser i Hollywood – begge spiller i de kommende «Hobbiten»-filmene, mens Cumberbatch har skurkerollen i «Star Trek»-oppfølgeren, for eksempel.

Men det finnes håp:

– Vi har blitt enige om to sesonger til, men det kan jeg komme i trøbbel for å si, uttaler Cumberbatch.

– Alt kommer an på om Martin, Steven og jeg finner tid til å gjøre det. Men vi vil gjerne.

Vi håper såklart på mer, men vi håper forsåvidt også at Benedict Cumberbatch finner tid til å være med i norske Morten Tyldums Hollywood-debut «The Imitation Game».

Morten Tyldum (til venstre), Alan Turing til høyre.

I februar ble det rapportert at Cumberbatch var i avsluttende forhandlinger om rollen som Alan Turing, som var svært viktig for å knekke den tyske krypteringsmaskinen Enigma under 2. verdenskrig.

Les mer om den filmen her.