Fans, altså.

En liten stund nå har de sørget for å gjenopplive en lang rekke retrofavoritter i spillverden, takket være den etterhvert smått omstridte crowdfunding-siden Kickstarter.

Nå er det tv-serienes tur – og vi vet alle hvor dedikerte fans av tidligere kansellerte favoritt-tv-serier kan være.

Som for eksempel de som har savnet Kristen Bell-serien «Veronica Mars» helt siden den ble tatt av lufta etter tre år og 64 episoder i 2007.

I går kveld lanserte gjengen bak tv-serien en Kickstarter-kampanje for å hente frøken Mars tilbake til verden i form av en spillefilm.

Og fansen reagerte, de. I løpet av noen få timer hadde over 40.000 fans bladd opp (i skrivende stund) over 2,5 millioner dollar. Det er en halv million dollar mer enn hva som behøvdes for at prosjektet skulle bli en realitet.

– Jeg visste Veronica Mars-fansen var kule, men jeg ante ikke at de kunne samle seg med så mye kraft. De lar seg ikke stoppe – akkurat som Veronica. Jeg kommer til å være konstant rød i kinnene framover, så heldig som jeg føler meg som får være involvert i dette prosjektet, sa Kristen Bell til EW like etter at det ble klart at kampanjen ville lykkes.

Belønningen for å donere penger til prosjektet er alt fra en digital versjon av manuset og en t-skjorte, til en personlig videohilsen fra Kristen Bell, at skuespillerne følger deg på twitter et helt år og premierebilletter – og helt opp til den ene personen som donerte 10.000 dollar for en snakkerolle i filmen.

Nå som pengene er sikret, vil innspillingen gå i gang straks alle originalskuespillerne fra serien klarer å samle seg for to ukers intensiv jobbing. En distribusjonsavtale er forøvrig allerede sikret med Warner Bros.

Og da gjenstår bare spørsmålet: Kommer det nå en bølge av andre tv-serier som følger opp med sine egen gjenopplivelseskampanjer på Kickstarter? Det er nok av kandidater: «Deadwood», «Buffy», «Firefly», «Heroes», «Party of Five», «Chuck» … og sikkert ganske mange flere. Noen forslag?